80 % пенсіонерів перебувають на межі монетарної бідності: омбудсмен

16:54, 12 октября 2020
В Україні незмінно високим залишається рівень бідності серед осіб і пенсійного віку, і працюючого населення.
80 % пенсіонерів перебувають на межі монетарної бідності: омбудсмен
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Пенсію в розмірі нижче або на рівні межі монетарної бідності отримують близько 80 % українських пенсіонерів. Про це заявила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова під час Соціального форуму Ради ООН з прав людини, передає "Дзеркало тижня".

Омбудсмен відзначила, що в Україні незмінно високим залишається рівень бідності серед осіб як пенсійного віку так і працюючого населення.

Прожитковий мінімум становить близько 75 доларів на одну людину в місяць, мінімальна зарплата — 176 доларів, а понад чверті всього населення України перебуває за межею бідності. 

«Не дивлячись на збільшення рівня оплати праці, в Україні спостерігається таке явище, як бідність працюючих. За оцінками експертів, кожному третьому працюючому не вистачає заробітної плати на задоволення необхідних життєвих потреб, а кожен другий працездатний працює на умовах вторинної зайнятості», — зазначила Денісова.

А пенсію в розмірі нижче або на рівні межі монетарної бідності, за словами Денісової, отримують близько 80% українських пенсіонерів.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що у 2021 році в Україні з’явится накопичувальна пенсійна система

Нещодавно Денис Шмигаль повідомив, що через 15 років одна працююча людина муситиме утримувати двох пенсіонерів, що зумовлено демографічною ситуацією в Україні. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей