У Верховній Раді пропонують перезапустити ВРП і ВККС

16:20, 6 июня 2019
Народний депутат Валерій Писаренко подав законопроект, яким передбачено припинення повноважень членів ВРП.
У Верховній Раді пропонують перезапустити ВРП і ВККС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

5 червня народний депутат Валерій Писаренко зареєстрував у Верховній Раді два законопроекти, що стосуються внесення змін до судового законодавства.

Законопроектом №10365 пропонується внести зміни до Закону України «Про Вищу раду правосуддя», якими передбачається припиняти повноваження членів цього органу також у випадку, якщо таке припинення прямо передбачене законом. Крім того, передбачається заборонити обіймати посади членів цих органів особам, які вже були на посадах членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Вищої ради правосуддя або Вищої ради юстиції. Нагадаємо, риторика щодо зміну складу ВРП та ВККС вже й раніше лунала у Верховній Раді.

У прикінцевих та перехідних положеннях законопроекту пропонується припинити повноваження діючих членів Вищої ради правосуддя, а також врегулювати окремі процедурні положення, які стосуються формування нового складу цього органу.

Зазначений законопроект є супутнім до проекту закону України №10366 про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо відновлення довіри до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, які мають розглядатись одночасно.

Нардеп обґрунтував таке подання тим, що зараз є очевидним існування проблем в системі здійснення судочинства, які протягом останніх років призвели до цілковитого знищення довіри громадян до судової влади в Україні. Відповідальність за такий стан справ, на думку В. Писаренка, значною мірою пов’язана з діяльністю ВККС та ВРП. Як зазначає сам нардеп, ці органи «були сформовані злочинним режимом».

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що на цьому тижні пройшло обговорення майбутнього судової реформи, зокрема, і питання реформування ВРП і ВККС.

Також ми висвітлювали експертне обговорення інституту медіації в Україні за участі представників команди Володимира Зеленського.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки