Законопроекти Зеленського — тільки початок: у «Слузі народу» планують ґрунтовну судову реформу

16:24, 3 сентября 2019
Спочатку нардепи розглянуть ініціативу Президента, а потім візьмуться за власні напрацювання.
Законопроекти Зеленського — тільки початок: у «Слузі народу» планують ґрунтовну судову реформу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

«Спочатку ми розглядаємо означений президентський законопроект. Надалі, можливо, вже і народні депутати внесуть відповідну ініціативу щодо ліквідації Вищої кваліфікаційної комісії суддів», — прокоментував «Судово-юридичній газеті» народний депутат Верховної Ради України, член Комітету з питань правової політики Роман Бабій внесений Президентом законопроект № 1008.

«Зараз відбуватиметься переформатування судоустрою в Україні. Тепер Вища рада правосуддя  буде призначати членів ВККС, на відміну від тої схеми, що існує сьогодні», — пояснив нардеп.

Проте, за словами Романа Бабія, це лише перший етап, нагальні питання, які потребують свого вирішення. Відповідно, власне тому і Президент вносить їх як невідкладні. До того ж народний депутат зазначив, що передбачається більш ґрунтовна реформа органів суддівського самоврядування. Зокрема, одна з ініціатив провладної партії — це ліквідація ВККС та передача її функцій до ВРП.

«У президентському законопроекті цього немає. Це наші наступні кроки. Законопроект Володимира Зеленського направлений на першочергові завдання, які потрібно вирішити прямо зараз. А що буде далі — покаже час», — пояснив нардеп.

 Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що суддівську винагороду можна буде відрегулювати законом про бюджет.

 Також ми писали, що суддів застерегли направляти справи до Вищого антикорупційного суду

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України