Невідомі напали на суддів Херсонської області: голова РСУ вимагає швидкого розслідування злочину

12:39, 8 октября 2019
Наразі відомості за даним фактом вже внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
Невідомі напали на суддів Херсонської області: голова РСУ вимагає швидкого розслідування злочину
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Ради суддів України Богдан Моніч вимагає від керівників правоохоронних органів швидкого розслідування зухвалого посягання на життя суддів Херсонської області, передає прес-центр РСУ.

В ніч на 8 жовтня 2019 року невстановлені особи закидали пляшками із запальною сумішшю подвір’я подружжя суддів Чаплинського районного суду і Новокаховського міського суду Херсонської області. Пожежа була вчасно виявлена та локалізована.

Суддя Чаплинського районного суду Ірина Пилипенко повідомила, що раніше на її адресу надходили погрози у зв'язку із розглядом нею ряду справ.

Наразі відомості за даним фактом вже внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Голова РСУ зазначив, що судді, члени їхніх сімей та їхнє майно перебувають під особливим захистом держави. Правоохоронні органи зобов’язані вживати необхідних заходів для гарантування безпеки судді, членів його сім’ї та збереження майна. Вчинені у зв’язку зі службовою діяльністю судді посягання на його життя і здоров’я, знищення чи пошкодження його майна, погроза вбивством чи насильством, образа чи наклеп на нього, а також посягання на життя і здоров’я близьких родичів судді мають тягнути невідворотну відповідальність, а тому розкриття цього зухвалого злочину має стати справою честі для правоохоронців.

Правоохоронці проводять слідчо-розшукові заходи по встановленню причетних до скоєння злочину.

За словами начальника Каховського відділу поліції Олексія Войчека, попередньо встановлено, що пожежа виникла внаслідок підпалу – на місці були виявлені пляшки із залишками легкозаймистої речовини.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.378 КК України «Умисне знищення або пошкодження майна судді, народного засідателя чи присяжного». 

Основною версією слідства є скоєння злочину у зв’язку зі службовою діяльністю потерпілих. Зловмисникам загрожує покарання в вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 15 років.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що суддя повідомив про напад адвоката, який спричинив зрив судового засідання та пошкодив майно.

Крім того, у Києві на вулиці Генерала Шаповала Солом’янського району невідомий облив суддю зеленкою.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді