Антикорсуд вважає, що адвокати зловживають правами, подаючи клопотання щодо зайнятості в іншому процесі

16:39, 23 октября 2019
Вищий антикорупційний суд почав жорстко реагувати на неявки адвокатів на засідання, навіть коли захисники посилаються на зайнятість в іншому судовому процесі.
Антикорсуд вважає, що адвокати зловживають правами, подаючи клопотання щодо зайнятості в іншому процесі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вищий антикорупційний суд України почав політику жорсткого реагування на неявки адвокатів на засідання, навіть коли ті подають відповідні клопотання.

«Двоє захисників не з’явилися на судове засідання Вищого антикорупційного суду. За результатами цього суд призначив обвинувачуваним захисників безоплатно.

Захисники посилалися на зайнятість через надання правової допомоги іншим клієнтам. Однак суд, виходячи із змісту клопотання самих захисників, визнав такі причини неявки неповажними, а клопотання — способом зловживання правами.

У наведеному випадку обвинувальний акт надійшов до суду першої інстанції ще 2014 року. #ВАКС виходив із необхідності права обвинувачених на розгляд справи у розумні строки.

Вищий антикорупційний суд закликає: на судові засідання потрібно з’являтися», — підкреслив ВАКС у повідомлення на сторінці фейсбуку.

Слід нагадати, що раніше Вищий антикорупційний суд у справі за обвинуваченням судді Голосіївського районного суду Києва звернувся до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області з відповідною заявою на адвоката, який не з’явився на засідання та повідомив суд, що бере участь у засіданні вченої ради. Через це суд відклав розгляд справи, визнавши наведені захисником причини неповажними.

Колегія суддів Антикорсуду наголосила на дисциплінарній відповідальності адвоката, який не прибув у судове засідання без поважних на те причин.

Однак 5 жовтня 2019 року до суду надійшов лист за підписом голови КДКА Київської області. За ним, заяву колегії суддів Вищого антикорупційного суду було повернуто без розгляду. На переконання голови КДКА, звертаючись із заявою, судді Вищого антикорупційного суду діяли не у рамках наданих їм процесуальних повноважень. Через це їх заява може бути розглянута лише за умови сплати суддями 2007 грн, які будуть спрямовані на організаційно-технічне забезпечення її розгляду.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, шо ВАКС повідомляв про те, що за неявку захисника на судове засідання без поважних причин мають заплатити судді.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Ланкевич
    Андрій Ланкевич
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Андрій Гулик
    Андрій Гулик
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Галина Морська
    Галина Морська
    суддя Херсонського окружного адміністративного суду
  • Марина Лозинська
    Марина Лозинська
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Ольга Кравчук
    Ольга Кравчук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду