Комітет з питань правової політики розгляне зміни про ЦПК, ГПК та КАСУ

10:00, 30 октября 2019
Парламентський комітет з питань правової політики розгляне президентський законопроект щодо змін до процесуальних кодексів.
Комітет з питань правової політики розгляне зміни про ЦПК, ГПК та КАСУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні Парламентський комітет з питань правової політики розгляне президентський законопроект щодо змін до процесуальних кодексів.

Як відомо, Президент України Володимир Зеленський подав до парламенту як невідкладний законопроект «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України щодо удосконалення перегляду судових рішень в апеляційному та касаційному порядку» №2314.

Цим законопроектом вносяться принципові зміни до процесуальних кодексів: запроваджуються касаційні фільтри, вносяться зміни до Цивільного процесуального кодексу, за якими до малозначних справ, що не можна оскаржити до Верховного Суду, будуть віднесені справи про захист прав споживачів і про захист честі та гідності. Окрім того, Президент Зеленський пропонує зміни до КАСУ, за якими зміниться перелік видів забезпечення позову — зокрема, не можна буде зупиняти акти Кабміну та рішення кадрових комісій органів прокуратури. Також КАСУ доповнюється пунктом, за яким не допускається вжиття заходів забезпечення позову, які мають своїм наслідком припинення, відкладення чи зупинення конкурсу, аукціону, торгів, тендера чи інших публічних процедур, які проводяться від імені держави (державного органу), територіальної громади (органу місцевого самоврядування) або за участю призначеного державним органом суб'єкта у складі комісії, що проводить конкурс, аукціон, торги, тендер чи іншу публічну процедуру. 

30 жовтня 2019 року о 15:00 відбудеться засідання Комітету з питань правової політики за адресою: вул. Садова 3а, кімн. 536.

проект

П О Р Я Д О К   Д Е Н Н И Й 

засідання Комітету Верховної Ради України

з питань правової політики 

30 жовтня 2019 року (середа)

вул. Садова, 3а, кімн. 536

час: 15:00

1. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним

Попередній розгляд

1. Проект Постанови про звернення Верховної Ради України до Конституційного Суду України щодо роз'яснення порядку виконання висновку Конституційного Суду України №2 -в/2018 від 19 червня 2018 року у справі за конституційним зверненням Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України) (реєстр. № 7203) вимогам статей 157 і 158 Конституції України, реєстр. № 1234 (Князевич Р.П.)

Відповідальний: Совгиря О.В.

2. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про безоплатну правову допомогу" щодо забезпечення права осіб, які незаконно позбавлені особистої свободи, на безоплатну вторинну правову допомогу, реєстр. № 2056 (Забродський М.В. та інші)

Відповідальний: Кучер О.В.

3. Проект Закону про правонаступництво України щодо Української Народної Республіки, реєстр. № 2068 (Савчук О.В.)

Відповідальний: Совгиря О.В.

4. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування фінансування політичних партій з державного бюджету, реєстр. № 2080 (Гончаренко О.О.)

Відповідальний: Фріс І.П.

5. Проект Закону про внесення змін до статті 249 Кодексу адміністративного судочинства України щодо вдосконалення порядку винесення окремих ухвал суду, реєстр. № 2154 (Поляков А.Е.)

Відповідальний: Новіков М.М.

6. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення можливостей самопредставництва органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, інших юридичних осіб незалежно від порядку їх створення в суді, реєстр. № 2261 (Костін А.Є. та інші)

Відповідальний: Новіков М.М.

7. Проект Закону про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України щодо удосконалення перегляду судових рішень в апеляційному та касаційному порядку, реєстр. № 2314 (Президент України) (визначений невідкладним)

Відповідальний: Новіков М.М.

Перше читання

8. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про виконавче провадження" (щодо заборони на продаж єдиного житла боржника), реєстр. № 1139 (Шпенов Д.Ю.)

Відповідальний: Фріс І.П.

9. Проект Закону про внесення доповнення до статті 14 Закону України "Про безоплатну правову допомогу" (щодо мешканців тимчасово окупованих територій), реєстр. № 2015 (Цимбалюк М.М. та інші)

Відповідальний: Кучер О.В.

Друге читання

10. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про попереднє ув'язнення" (щодо імплементації окремих стандартів Ради Європи), реєстр. № 0882

Відповідальний: Фріс І.П.

11. Проект Закону про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України (щодо поліпшення умов тримання засуджених), реєстр. № 0883

Відповідальний: Фріс І.П.

12. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про попереднє ув'язнення" щодо забезпечення безперешкодного доступу представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста до осіб, взятих під варту, реєстр. № 0885

Відповідальний: Фріс І.П.

2. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним

13. Проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо кримінальної відповідальності народних депутатів України за неособисте голосування), реєстр. № 1127 (Шуфрич Н.І. та інші)

Відповідальний: Совгиря О.В.

14. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами України, реєстр. № 2148 (Стефанчук Р.О.)

Відповідальний: Совгиря О.В.

15. Проект Закону про внесення змін до статті 66 Кримінального процесуального кодексу України (щодо забезпечення права свідка на правову допомогу у кримінальному провадженні), реєстр. № 1164 (Шпенов Д.Ю.)

Відповідальний: Совгиря О.В.

16. Проект Закону про публічні електронні реєстри, реєстр. № 2110 (Крячко М.В. та інші)

Відповідальний: Совгиря О.В.

17. Проект Закону про основні засади упорядкування та розбудови національного інформаційно-комунікаційного простору, реєстр. № 2110-1 (Фролов П.В., Монастирський Д.А.)

Відповідальний: Совгиря О.В.

Різне

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді