Парламент не буде передавати Верховному Суду позови щодо конкурсу до ВККС

13:39, 15 января 2020
Поправка Анастасії Красносільської про передачу Верховному Суду повноважень розглядати позови до Конкурсної комісії з відбору нового складу ВККС та Комісії з питань доброчесності не пройшла Раду.
Парламент не буде передавати Верховному Суду позови щодо конкурсу до ВККС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як відомо, 13 січня Комітет Верховної Ради з питань правової політики розглядав поправки до другого читання до законопроекту про внесення змін до процесуальних кодексів — ГПК, ЦПК та КАСУ №2314, поданого Президентом Володимиром Зеленським.

На засідання прийшла голова Комітету ВР з питань антикорупційної політики Анастасія Красносільська, яка наполягала на своїй поправці, відповідно до якої справи стосовно оскарження рішень Конкурсної комісії з відбору нового складу ВККС мають оскаржуватися по першій інстанції до Верховного Суду, а не до Окружного адміністративного суду Києва. Також саме Верховний Суд, за її поправкою, мав би розглядати скарги на рішення Комісії з питань доброчесності, яка уповноважена перевіряти членів ВРП, ВККС та суддів Верховного Суду.

Відповідні зміни депутат від «Слуги народу» пропонувала внести до ч. 4 ст. 22 КАСУ, якими пропонується визначити, що Верховному Суду як суду першої інстанції підсудні справи (крім уже визначених КАСУ) щодо оскарження актів, дій чи бездіяльності Конкурсної комісії, утвореної для проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, та Комісії з питань доброчесності та етики.

У результаті Комітет погодив поправку частково, пропонуючи передати ВС справи щодо конкурсу до ВККС та Комісії з питань доброчесності. Разом з тим, нині підвідомчі ВС справи стосовно оскарження рішень Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів пропонувалося вилучити з його повноважень.

Однак вже під час голосування у сесійній залі 14 січня за пропозицією народного депутата від «Батьківщини» Сергія Соболєва поправка А. Красносільської була поставлена на підтвердження і набрала лише 65 голосів. Отже, вона була відхилена.

Одночасно була повністю врахована поправка Олександра Ткаченка про те, щоб виключити з ч. 4 ст. 22 КАСУ слова «Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів», «кадрових комісій органів прокуратури» (за — 293 депутати).

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки