Раді знову пропонують змінити регламент

14:32, 5 мая 2020
Зміни пропонують внести на період дії карантину.
Раді знову пропонують змінити регламент
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На офіційному сайті Верховної Ради з’явився текст законопроекту №3415  «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо особливої процедури розгляду законопроектів у другому читанні». Авторами є група народних депутатів від фракції «Слуга народу» серед яких Павло Фролов та Давид Арахамія. Автори зазначають, що проект підготовлено з метою удосконалення застосування особливої процедури розгляду законопроектів у другому читанні.

Новації

Проектом пропонується викласти у новій редакції статтю 119-1 Регламенту Верховної Ради України, встановивши обмежений термін процедури розгляду законопроектів у другому читанні - впродовж встановленого Кабінетом Міністрів України згідно із Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб» - карантину для здійснення заходів, спрямованих на запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19), та протягом 30 днів з дня відміни цього карантину.

Передбачається, зокрема, збільшити нижню межу застосування особливої процедури з 500 до 1000 пропозицій (поправок), надати право кожному депутату визначати по одній відхиленій Комітетом пропозиції (поправці) до кожної статті (пункту) прийнятому у першому читанні проекту, наполягати на їх голосуванні з обмеженням загального часу на їх обґрунтування до 5 хвилин.

Можливі наслідки

Законопроект, на думку експертів, дозволить протягти необхідні для влади (в тому числі не популярні) закони в умовах обмеження людської активності через карантин.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в Раду внесли законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення розбіжностей та осучаснення реалізації майна в іпотеці та виконавчому провадженні».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва