В МОН повідомили деталі вступної кампанії цього року

16:40, 24 июня 2020
Вступна кампанія розпочнеться з 1 серпня.
В МОН повідомили деталі вступної кампанії цього року
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вступна кампанія розпочнеться з 1 серпня з реєстрації в електронних кабінетах. Про це в інтерв’ю «РБК-Україна» заявила в.о. міністра освіти і науки України (МОН) Любомира Мандзій.

«Вступна кампанія вже зміщена. Вона розпочнеться з 1 серпня з реєстрації в електронних кабінетах. Прийом заяв триває з 13 до 22 серпня, до 16 серпня – для тих, хто складає вступні іспити замість ЗНО (Зовнішнього незалежного оцінювання – ред.). Подача документів для зарахування на бюджет закінчиться 31 серпня о 6:00. Зарахування вступників на бюджет – до 5 вересня. З 15-17 вересня починаємо навчальний рік для першого курсу», - повідомила в.о. міністра.

Також вона повідомила, що у МОН було два варіанти проведення ЗНО. Перший варіант: 25 червня - 17 липня. Тоді вступна кампанія розпочинається 1 вересня. При цьому, якби ЗНО відбулося у серпні, вступна б завершилась у жовтні. За словами Мандзій, це всі зміни вступної кампанії цього року.

Також вона повідомила, що заклади вищої освіти (ЗВО) готові приймати абітурієнтів з тимчасово окупованих регіонів.

«Майже 100 закладів сьогодні готові брати вступників з окупованих територій за спрощеною схемою. Ми працюємо над змінами і хочемо зробити їм таку схему, за якою вступають абітурієнти з Криму. Тобто кожен ЗВО буде мати квоту, яку вони зможуть використовувати. Для цього треба змінити закон. Сподіваємось, до початку вступної кампанії – організуємо», - відзначила в.о. міністра.

За її словами, більше ніж 1,5 тисячі осіб зголосилися здавати ЗНО з Криму та ОРДЛО.

Відповідаючи на питання, чи матимуть перевагу при вступі особи, які вирішать здавати Державну підсумкову атестацію (ДПА) у формі ЗНО, Мандзій повідомила, що це два процеси в одному.

«Законом «Про повну загальну середню освіту» передбачено, що в нас є ДПА у формі ЗНО. Якщо здобувачі освіти звільнені від підсумкової атестації, вони мають право написати свою ДПА у формі ЗНО. Якщо ви цього року складаєте ЗНО, ви можете використати свій результат на наступний рік… Ви отримаєте результат ЗНО в шкалі оцінювання до 200. А потім вам оцінку за ЗНО трансформують від 1 до 12. Цю оцінку отримує школа і виставляє вам в документ про освіту. Якщо ви хочете, щоб вам врахували ваші бали вже від 1 до 12, то вам в шкалі ДПА буде цей результат (балів за ЗНО, – ред). Тепер це один процес», - підбила підсумок Мандзій.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в МОН озвучили деталі з повернення коштів за пробне ЗНО.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду