Рада відклала ліквідацію податкової міліції щонайменше на півроку

12:18, 29 января 2021
Податкова міліція припинить існування з дня прийняття рішення Кабміном про початок діяльності Бюро економічної безпеки.
Рада відклала ліквідацію податкової міліції щонайменше на півроку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Депутати підтримали законопроект «Про внесення змін до прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні" щодо терміну набрання чинності окремими положеннями» № 4090 від 14.09.2020.

Проект Закону розроблено з метою забезпечення функціонування органів податкової міліції та виконання ними функцій щодо боротьби з правопорушеннями податкового законодавства на період до створення Бюро економічної безпеки України та його територіальних підрозділів.

Проектом Закону пропонується внести зміни до абзацу третього пункту 1 Розділу ІI «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» з метою остаточно ліквідувати податкову міліцію з дня прийняття рішення Кабінетом Міністрів України про початок діяльності Бюро економічної безпеки України.

Проблема полягає в тому, що після набуття чинності Законом України "Про Бюро економічної безпеки України " (реєстраційний номер № 3087-д), а саме з дня, наступного за днем його опублікування органи податкової міліції перестають існувати, проте Бюро економічної безпеки України та його територіальні підрозділи ще не будуть створені.

Тому довелося ліквідацію податкової міліції трохи відкласти. Депутати запевняють, що вся процедура створення БЕБ відбудеться протягом шести місяців.

При цьому, ухвалений вчора Закон України "Про Бюро економічної безпеки України" вже критикують у соцмережах. Зокрема, одна з ексдепутатів Верховної Ради VIII скликання звертає увагу на те, що в новоухваленому законі не зазначено, яке саме Міністерство буде координувати діяльність нового Бюро; не ухвалений закон про підслідність Бюро та не надано доручення щодо ліквідації підрозділів СБУ, які виявляли правопорушення у сфері економіки.

Раніше Данило Гетманцев повідомив «Судово-юридичній газеті», що запустити Бюро економічної безпеки планують через 6 місяців.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду