У МОН пропонують реформувати Національні академії правових, аграрних та педагогічних наук

12:26, 4 августа 2021
У МОН зазначають, що перевіряючі органи виявляли ряд недоліків i порушень у діяльності установ.
У МОН пропонують реформувати Національні академії правових, аграрних та педагогічних наук
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство освіти і науки України (МОН) розробило для Кабінету Міністрів України проект постанови «Про затвердження планів заходів з реформування Національної академії аграрних наук, Національної академії правових наук, Національної академії педагогічних наук на 2021 і 2022 роки», який передбачає аудит вказаних установ.

У пояснювальній записці зазначено, що проект розпорядження розроблено з метою створення умов для підвищення ефективності діяльності Національної академії аграрних наук, Національної академії правових наук та Національної академії педагогічних наук, зокрема ïx наукової, управлінської та організаційної діяльності, та підвищення ефективності використання бюджетних коштів, управління об’єктами державної власності та користування земельними ділянками, які знаходяться у ïx постійному користуванні.

Крім того, чиновники зазначають, що протягом значного часу органи державного фінансового контролю за результатами аудиту ефективності використання національними галузевими академіями наук коштів державного бюджету та управління об’єктами державної власності, виявляють ряд недоліків i порушень.

Проектом акта пропонується затвердити плани заходів з реформування вказаних установ на 2021-2022 роки.

Зазначеними планами заходів передбачають здійснення у 2021-2022 роках: аудиту актуального стану земельних ділянок, майнових комплексів та матеріально-технічної бази; аудиту фінансового стану та ефективності використання коштів державного бюджету; аудиту організаційної структури наукових установ та ïx реорганізація; аудиту стану та напрямів підвищення ефективності i розвитку наукової діяльності; заходів з розвитку міжнародної наукової i науково-технічної діяльності.

Щороку 15 квітня, 15 серпня та 15 грудня має подаватися звіт про стан виконання планів заходів.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у парламенті хочуть усунути Національну академію педагогічних наук від розроблення підручників.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді