Як буде проходити перепис населення та для чого він потрібен

11:35, 17 декабря 2021
Міністр цифрової трансформації Федоров розповів, що процес перепису проходитиме у 3 етапи.
Як буде проходити перепис населення та для чого він потрібен
Джерело фото: pravda.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів для «Бі-бі-сі Україна» про те, як буде проходити перепис населення.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що за словами Володимира Зеленського, електронний перепис населення приведе до електронного голосування.

«Ми зараз працюємо, робимо аудит попередньої стратегії, робимо аудит Служби статистики, як вона працює та функціонує, щоб дані збиралися в режимі реального часу, максимально об'єктивні. До кінця року в нас буде чітка стратегія щодо перепису і трансформації Служби статистики», - сказав Федоров.

За словами міністра, перепис буде проходити у три етапи:

  • 1 етап: з’ясування кількості людей у країні. На цій фазі відбуватиметься верифікація даних в усіх базових реєстрах, щоб отримати якісні дані. А також для змоги прибрати дублювання з реєстрів. І щоб реєстри між собою якісно обмінювалися інформацію, а Єдиний державний демографічний реєстр був базовим для всіх інших.
  • 2 етап: онлайн-раунд. У цій частині процесу у громадян буде змога зареєструватися на порталі. Якщо інформація є у реєстрах, вона підтягнеться автоматично і це не потрібно буде вносити самостійно. Якщо якихось даних не вистачатиме, то люди зможуть їх додати.
  • 3 етап: перепис офлайн. До тих, хто не переписався онлайн, приходитимуть додому переписники і будуть комунікувати. «Зараз не буду деталізувати, тому що ми над цим ще працюємо. Кількість переписників буде набагато меншою за рахунок активного онлайн-раунду», - додав Федоров.

Тобто тих людей, яких не порахують в онлайн-режимі, будуть рахувати офлайн.

Щодо вартості перепису, то міністр зазначив, що це буде менше, ніж заплановано.

«Планувалося 5-6 млрд грн. Буде набагато дешевше. Моє завдання - зробити перепис в рази дешевшим і більш технологічним. Перепис буде за всіма нормами Євростату, ООН, Світового банку, для того, щоб результати були максимально якісними і їх визнали. Я не бачу причин, чому у 2023 році не провести якісний перепис населення, який буде визнаний у світі», - сказав Федоров.

Також міністр зазначив, що всі дії займуть до 6 місяців.

Варто наголосити, що на даний момент у «Дії» 12 млн користувачів.

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду