Кабмін пропонує проводити перепис населення не рідше одного разу на 10 років

15:59, 27 января 2022
Відповідний законопроект також передбачає отримання даних для перепису в електронній формі.
Кабмін пропонує проводити перепис населення не рідше одного разу на 10 років
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

26 січня Комітет з питань економічного розвитку рекомендував Верховній Раді прийняти за основу урядовий законопроект № 5108 «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної статистичної діяльності».

«Проектом Закону пропонується встановити періодичність проведення Всеукраїнського перепису населення не рідше одного разу на десять років. Дата й термін проведення Перепису населення визначатимуться Кабінетом Міністрів», - йдеться у повідомленні.

Також проектом акта передбачається можливість заповнення респондентами переписної документації за допомогою спеціального програмного забезпечення в Інтернеті.

Крім того, пропонується додати статтю 9-1 Закону «Про державну статистику». Там зазначається, що переписи можуть проводитися на основі інших статистичних спостережень чи адміністративних даних.

«Участь у переписах є обов’язковою для всіх респондентів, які підлягають опитуванню», - вказано у запропонованій статті.

Також передбачається доповнити закон статтею 6-1 про особливості перепису окремих категорій населення.

Зазначається, що збір даних про респондентів, які на дату перепису населення є військовослужбовцями, та членів їх домогосподарств, які проживають на територіях об’єктів, до яких обмежений вільний доступ, здійснює командування військових частин.

А дані про членів домогосподарства, які є малолітніми, неповнолітніми або над якими встановлено опіку чи піклування, повідомляються повнолітніми членами домогосподарства, батьками (законними представниками).

Раніше «Судово-юридична газета» писала, як буде проходити перепис населення та для чого він потрібен.

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду