В українців з’являться можливості отримувати COVID-сертифікати електронною поштою

13:31, 2 февраля 2022
Також відповідні міністерства мають розробити проект порядку ведення бази даних COVID-сертифікатів, якого досі не існувало.
В українців з’являться можливості отримувати COVID-сертифікати електронною поштою
Джерело фото: Мінцифра
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

2 лютого на засіданні Кабінету Міністрів України розглянуть проект постанови «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 29 червня 2021 р. № 677».

Проектом акта пропонується внести змiни до Постанови Кабміну №677. Таким чином встановлюються завдання відповідним міністерствам розробити та подати урядові для затвердження проект порядку ведення бази даних COVID-сертифікатів та проект порядку скасування та обліку скасованих COVID-сертифікатів.

Варто зазначити, що ще у липні 2021 року українці отримали можливість генерувати сертифікати у «Дії». І Україна стала однією з перших країн, яка змогла отримати взаємне визнання цифрових сертифікатів із ЄС.

На даний момент після формування COVID-сертифікат видається запитувачу засобами Порталу Дія, зокрема з використанням мобільного застосунку Порталу Дія.

Зокрема, проектом акта пропонується, що за бажанням запитувача COVID-сертифікат в форматі pdf-файлу також надсилається на адресу електронної пошти, що була підтверджена під час реєстрації на Порталі Дія.

Також проектом постанови визначаються випадки, коли щеплення певною вакциною не є підставою для формування сертифікату. Це може бути:

  • запитувач не надав однозначної згоди на передачу та поширення персональних, зокрема медичних, даних та/або ДМС персональних даних уповноваженій установі;
  • запитувач надіслав запит щодо особи, стосовно якої в Реєстрі про пацієнтів центральної бази даних не зазначена інформація про запитувача як про законного представника особи;
  • відсутні персональнi та/або медичні дані, необхідні для формування COVID-сертифіката;
  • для формування внутрішнього сертифікату запитувач не надав згоди на використання відцифрованого образу обличчя особи, що відображається в е-паспорті/е-паспорті для виїзду за кордон.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Кабмін скоротив строк дії COVID-сертифікатів до 9 місяців.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду