У «Слузі народу» пропонують тимчасово скасувати податок на нерухомість на території, де відбуваються бойові дії

18:51, 22 марта 2022
Також можуть звільнити від ПДВ імпорт ФОПами товарів.
У «Слузі народу» пропонують тимчасово скасувати податок на нерухомість на території, де відбуваються бойові дії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів з більшості та опозиції серед яких голова комітету з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7190 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період воєнного стану, яким пропонується тимчасово скасувати податок на нерухомість на території де ведуться активні бойові дії.

Законопроєктом пропонується звільнити від сплати податку на нерухомість, яка відмінна від земельної ділянки та об’єкти житлової нерухомості  за 2021-й та поточний рік, що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації та за об’єкти житлової нерухомості, що була зруйнована через бойові дії

Також передбачається звільнення від оподаткування ввізним митом імпортних товарів та ПДВ платників єдиного податку першої, другої та третьої групи, що сплачують податок за ставкою 2%. При цьому, передбачається спрощення процедур митного оформлення таких товарів. Нічого не сплачуватимуть під час воєнного стану за ввезення авто і звичайні громадяни

Крім цього з трьох до шести місяців період протягом якого платники, які не мали змоги подати податкову звітність, повинні виконати обов’язок щодо повної подачі звітності після закінчення особливого періоду.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабінет міністрів на час воєнного стану дозволив ввозити в Україну товари без сплати ПДВ та акцизу, однак є винятки.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді