Раді пропонують дозволити під час війни позбавляти мандата нардепа за систематичні прогули засідань

12:50, 30 марта 2022
За прогул більше трьох засідань депутата можуть позбавити мандата за рішенням суду.
Раді пропонують дозволити під час війни позбавляти мандата нардепа за систематичні прогули засідань
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Співголова фракції «Європейська солідарність» Артур Герасимов зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №7225 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо недопущення ухилення від виконання повноважень органами державної влади та їх посадовими особами в умовах воєнного стану, яким пропонується розширити перелік підстав для дострокового припинення повноважень народного депутата під час воєнного стану.

Законопроєктом пропонується доповнити статтю 3 закону про статус народного депутату новим пунктом такого змісту: «В умовах воєнного стану народний депутат не має права без поважних причин, визначених законом, бути відсутнім більше, ніж на трьох пленарних засіданнях Верховної Ради України поспіль».

В разі порушення заборони пропонується спрямовувати до суду подання про дострокове припинення повноважень такого депутата. Звернутися до суду має Голова Верховної Ради чи його заступники.  Остаточне рішення щодо статусу таких народних обранців, в разі підтримки ініціативи, буде ухвалювати суд.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», група депутатів з фракції «Слуга народу» зареєстрували законопроєкт, яким пропонується дозволити депутатам, чиновникам та міністрам на час війни займатися іншою оплачуваною роботою, які отримають статус внутрішньо переміщених осіб.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді