Рада запровадила 100% гарантування вкладів населення на час воєнного стану

17:02, 1 апреля 2022
На час дії воєнного стану гарантується вклад незалежно від суми, однак гранична сума відшкодування за вкладами становитиме 600 тисяч гривень.
Рада запровадила 100% гарантування вкладів населення на час воєнного стану
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада схвалила законопроєкт №5542-1, про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення стабільності системи гарантування вкладів фізичних осіб, який передбачає скасування держгарантій для внесків в «Ощадбанк» та тимчасові 100% гарантування вкладів на час воєнного стану. За відповідне рішення проголосували 298 народних депутатів, повідомив в Телеграм нардеп Ярослав Железняк.

Законопоєктом передбачається встановити на час дії воєнного стану гарантування вкладів фізичних осіб в повному обсязі (без обмеження за сумою вкладу).

Крім цього збільшується сума граничного розміру відшкодування коштів за вкладами до 600 000 гривень з дня, наступного за днем завершення воєнного стану в Україні.

Водночас, в разі ухвалення ініціативи «Ощадбанк» приєднається до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Таким чином, в разі схвалення ініціативи, клієнтам держбанку як і інших фінансових установ буде відшкодовано не більше 600 тисяч гривень.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Національний банк підтримав ініціативу про 100% гарантування вкладів населення.

До цього Президент України Володимир Зеленський доручив знайти можливість запровадження 100% банківських гарантій для населення.

«Я доручив знайти таку законодавчу можливість аби держава гарантувала 100% депозитів населення», - зазначається у зверненні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Зіновій Гавдик
    Зіновій Гавдик
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Віктор Данилишин
    Віктор Данилишин
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Сергій Клопот
    Сергій Клопот
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду
  • Василь Ключкович
    Василь Ключкович
    заступник голови суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Сергій Лапій
    Сергій Лапій
    суддя Київського окружного адміністративного суду