У «Слузі народу» пропонують дозволити Кабміну на час війни забороняти експорт ліків

11:25, 26 апреля 2022
Рішення про заборону може бути ухвалене в разі дефіциту ліків.
У «Слузі народу» пропонують дозволити Кабміну на час війни забороняти експорт ліків
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група депутатів з фракції «Слуга народу» зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7313 про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби», яким пропонується на час війни дозволити уряду зупиняти експорт ліків з України.

Законопроєктом пропонується доповнити статтю 18 закону «про лікарські засоби» новою частиною такого змісту: «На період воєнного стану  Кабінет міністрів за поданням міністерства охорони здоров’я може тимчасово зупинити експорт лікарських засобыв у разы незабезпечення потреб системи охорони здоров’я у таких лікарських засобах у повному обсязі».

Раніше міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко запевняв, дефіциту ліків в Україні немає.

"Навіть якщо певний склад був розбомблений, ми встигли зробити те, що повинні були зробити – ми розпорошили лікарські препарати по різних складах. Тому такої критичної ситуації, коли виведено з ладу один склад, і це вплинуло на забезпеченість – це не так", – заявив Ляшко.

Однак за його словами, проблема залишається, як доставити ліки до аптек.

"Проблема більше в логістиці. З довезенням тяжко, бо є бойові дії, зруйновані мости, не вийшли певні працівники, блокпости", – розповів Ляшко.

За даними президента асоціації «Виробники ліків України» Петра Багрія ринок українських лікарських засобів  у 2020 році становив 41 млрд грн, він зріс порівняно з попереднім роком практично на 13%. Також на 7% зріс експорт.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у «Слузі народу» пропонують заборонити в Україні продаж ліків з РФ та Білорусі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде