Кабмін дозволив не враховувати при розрахунку середньої зарплати період, за який відсутні дані через бойові дії

18:27, 28 апреля 2022
З розрахункового періоду також виключається час, за який відсутні дані про нараховану заробітну плату працівника внаслідок проведення бойових дій під час дії воєнного стану.
Кабмін дозволив не враховувати при розрахунку середньої зарплати період, за який відсутні дані через бойові дії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів змінив порядок обчислення середньої заробітної платні, виключивши з розрахункового періоду час, за який відсутні дані про заробіток працівника через бойові дії під час воєнного стану. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №486 від 26 квітня

Вказаним документом доповнено абзац шостий пункту 2 Порядку обчислення середньої заробітної плати реченням такого змісту:

“З розрахункового періоду також виключається час, за який відсутні дані про нараховану заробітну плату працівника внаслідок проведення бойових дій під час дії воєнного стану”, - зазначається у постанові

Також пропонується доповниити пункт  порядку, яким визначається порядок врахування премій при розрахунку середньої зарплати новим реченням такого змісту: “Якщо період, за який нараховано премію чи іншу заохочувальну виплату, працівником відпрацьовано частково, під час обчислення середньої заробітної плати враховується сума у розмірі не більше фактично нарахованої суми премії чи іншої заохочувальної виплати.”

Як відомо середня заробітна плата використовується при розрахунку розміру пенсій та соціальних допомог, зокрема допомоги з безробіття. Таким чином, розмір відповідних виплат потенційно може знизитися

Як повідомляла «Судово-юридична газета», стало відомо яку зарплату українці хочуть для комфортного життя. Найбільше грошей потрібно для комфортного життя у Києві — мешканці столиці визначили щомісячну планку 35 000 грн.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва