Кабмін зобов’язав фінансувати повторні вибори місцевих рад коштом місцевих бюджетів

18:38, 23 мая 2022
Кошти на проведення повторних місцевих виборів мають бути виділені за рахунок місцевих бюджетів незалежно від кількості виборців у громаді.
Кабмін зобов’язав фінансувати повторні вибори місцевих рад коштом місцевих бюджетів
Джерело фото: Кабінет міністрів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів зобов’язав фінансувати повторні вибори місцевих рад за рахунок коштів відповідних місцевих бюджетів незалежно від кількісті населення в тій чи іншій територіальній громаді. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №604 від 20 травня.

Вказаним документом внесено зміни до порядку фінансування виборчих комісій під час підготовки і проведення місцевих виборів та виключено з пунктів 14 та 15 вказаного порядку слова і цифри “(територіальних громад з кількістю виборців 10 тис. і більше)”.

Таким чином уряд передбачив, що Витрати на підготовку і проведення повторних виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, районних у місті, а також міських, сільських, селищних рад здійснюються територіальними виборчими комісіями за рахунок коштів місцевих бюджетів. Чинна норма передбачала фінансування виборів до місцевих рад коштом місцевих бюджетів у територіальних громадах з кількістю виборців 10 тисяч і більше.

У разі призначення повторних виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, районних у місті, а також міських, сільських, селищних рад територіальна виборча комісія подає відповідній місцевій раді пропозиції щодо виділення коштів на підготовку і проведення таких виборів, складені на підставі середніх норм видатків з урахуванням видатків територіальної виборчої комісії та видатків дільничних виборчих комісій. У межах виділеного місцевою радою обсягу видатків територіальна виборча комісія складає, затверджує та погоджує з головою відповідної місцевої ради/сільським, селищним, міським головою єдиний кошторис видатків за формою згідно з додатком, яким передбачаються видатки на підготовку і проведення відповідних місцевих виборів за повною економічною класифікацією видатків, кошторис, план асигнувань (за винятком надання кредитів з бюджету) загального фонду місцевого бюджету для підготовки і проведення відповідних виборів з урахуванням видатків дільничних виборчих комісій.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким пропонується люструвати депутатів, які підтримали Харківські угоди.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Валентин Томилко
    Валентин Томилко
    суддя Полтавського апеляційного суду
  • Ольга Ніколаєва
    Ольга Ніколаєва
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Стахова
    Наталія Стахова
    суддя Луганського апеляційного суду