Міністр фінансів про бюджет: наші потреби не покриваються надходженнями навіть на 30%

19:30, 9 июня 2022
За словами Марченка від податкової та митниці у травні надійшло 83 мільярди гривень. Він закликав повернути ПДВ та ввізні мита на імпорт.
Міністр фінансів про бюджет: наші потреби не покриваються надходженнями навіть на 30%
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У травні до загального фонду державного бюджету надійшло 101 мільярд гривень,тоді як видатки за минулий місяць склали 250 мільярдів гривень. Про це під час засідання комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

За його словами, минулого місяця надійшло майже 73 мільярди гривень податків. «Фактично податкова служба виконала планові показники довоєнні. Слід враховувати, що наразі ми не відшкодовуємо ПДВ», - наголосив міністр.

Марченко додав, що митниця минулого місяця зібрала 9,5  мільярдів гривень, що на понад мільярд гривень перевищує показник квітня і на 2,5 мільярди гривень березня.

Говорячи про доходи митниці, Сергій Марченко закликав урядовців підтримати законопроєкт про відновлення ПДВ та ввізних мит на митниці.

«Ми будемо вас просити підтримати законопроєкт. Це дозволить нам мобілізувати кошти та зменшити запозиченя», - наголосив Марченко

Говорячи про надходження інших податків, Сергій Марченко зауважив, що ПДВ надійшло понад 18 мільярдів гривень і додав, що спостерігається перевиконання з надходження акцизних податків.

Він додав, що видатки за травень становили 250 мільярдів гривень.

«Наші потреба не покриваються надходженнями навіть і на 30%», - наголосив Сергій Марченко, зауваживши, що сукупні надходження податкової та митниці становлять близько 83 мільярдів гривень.

При цьому міністр додав, що «наші ресурси з оптимізації видатків майже вичерпані»

Міністр фінансів вже не вперше говорить про необхідність повернення довоєнної системи оподаткування. Як повідомляла «Судово-юридична газета», наприкінці травня чиновник закликав до цього кроку.

«Я вважаю, що в Україні потрібно повернути довоєнну систему оподаткування. Треба визначитися, що ми взагалі хочемо: ми хочемо виграти війну чи ми хочемо якимось чином допомагати бізнесу? Бізнесу ми допомогли. Перші три місяці бізнес мав можливість скористатися цією підтримкою. Зараз треба підтримати також державу, яка фінансує армію. І ці видатки дуже значні», — сказав Марченко.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва