У Мінрегіоні визнали, що в окремих громадах витрати населення на комуналку зростуть

12:39, 27 июня 2022
Стабільність тарифів передбачається за умови використання централізованого опалення.
У Мінрегіоні визнали, що в окремих громадах витрати населення на комуналку зростуть
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Тарифи на комунальні послуги у наступному опалювальному сезоні, однак в окремих громадах витрати населення на комірне зростуть. Про це в ефірі телемарафону заявив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Опалювальний сезон почнеться вчасно, тарифи зростати не будуть, вони будуть стабільними", - зазначив міністр, закликавши українців економити енергоресурси

На репліку ведучих про те, що у селах в якості сировини опалення використовують дрова, а вартість машини дров зростає, міністр зауважив, що передбачається стабільність тарифів за умови використання системи централізованого теплопостачання.

Разом з тим, Чернишов пообіцяв напрацювати заходи для підтримки населення, що використовує індивідуальне опалення не уточнивши про які заходи йдеться.

"Те, що стосується ситуації з індивідуальним опаленням, то насправді подекуди ціни будуть зростати. Разом з органами місцевого самоврядування, з громадами ми розглядаємо підтримуючі заходи, щоб не полишити українців один-на-один з цією проблемою", - додав він.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада схвалила у першому законопроєкт, що передбачає запровадження мораторію на підвищення тарифів на комунальні послуги для населення на час воєнного стану. Джерелом покриття цих витрат передбачається допомога країн-донорів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва