Раді пропонують підвищити штрафи за безпідставну відмову перевозити пільговиків в автобусах та маршрутках

11:18, 11 июля 2022
Пропонується підвищити в п’ять разів штраф за безпідставну відмову перевозити пільговиків, а також переглянути розміри низки інших адміністративних стягнень.
Раді пропонують підвищити штрафи за безпідставну відмову перевозити пільговиків в автобусах та маршрутках
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів, переважно з фракції «Слуга народу», зареєстрували у Верховній Раді законопроект № 7541 про внесення змін до деяких законодавчих актів України у галузі автомобільного транспорту, щодо нівелювання наявних правових колізій та приведення законодавства у відповідність до сучасних реалій, яким пропонується підвищити штраф за безпідставну відмову перевозити пільговиків та «перепрацювання водіїів».

Законопроектом пропонується внести зміни до статті 60 Закону «Про автомобільний транспорт» та передбачити за безпідставну відмову від пільгового перевезення пасажира штраф у розмірі п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (наразі 10 неоподатковуваних мінімумів).

Крім цього, пропонується з 20 до 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян підвищити штраф  за перевезення пасажирів на маршруті протяжністю понад 500 кілометрів одним водієм.

Також, серед іншого, в разі підтримки ініціативи штраф за таксування без ліцензії може зрости більше ніж втричі (з 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Крім цього, водіям автобусів та маршруток пропонується дозволити не пускати в салон пасажирів з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир