Кабмин решил потратить средства на еще один реестр сертификатов авто, хотя сертификация отменяется в рамках евроинтеграции

07:55, 19 июня 2024
Несмотря на то, что в скором времени сертификация авто будет отменена, правительство решило, что нужно запустить еще один реестр – откуда брать на это средства.
Кабмин решил потратить средства на еще один реестр сертификатов авто, хотя сертификация отменяется в рамках евроинтеграции
Источник фото: Кабмин
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабмін на засіданні 18 червня вирішив запустити у роботу ще один об’єднаний реєстр – сертифікатів авто.

Разом з тим, з огляду на процес євроінтеграції, незабаром сертифікацію авто мають скасувати. Натомість буде введено обов’язковий технічний контроль для всіх категорій транспортних засобів, який є обов'язковим у всіх країнах ЄС.

Тож, не досить зрозуміло, навіщо витрачати кошти платників податків на запуск дороговартісного реєстру, створення для нього КСЗІ та інші заходи в умовах обмеженого фінансування і перспективи скасування самого інституту.

Відповідна постанова Уряду поки не опублікована, втім, як повідомив представник Уряду в парламенті Тарас Мельничук, пропонується, щоб реєстр сертифікатів затвердження типу і виданих виробниками сертифікатів відповідності колісних транспортних засобів та обладнання і Державний реєстр сертифікатів відповідності транспортних засобів, виданих уповноваженими органами або органами із сертифікації, перетворювався на інший реєстр – Реєстр сертифікатів затвердження типу і виданих виробниками сертифікатів відповідності колісних транспортних засобів та обладнання шляхом обʼєднання.

Передбачено, що перетворення реєстру сертифікатів затвердження типу і виданих виробниками сертифікатів відповідності колісних транспортних засобів та обладнання і Державного реєстру сертифікатів відповідності транспортних засобів, виданих уповноваженими органами або органами із сертифікації, на реєстр сертифікатів здійснюється після введення його в експлуатацію та реєстрації в реєстрі публічних електронних реєстрів.

Встановлено, що обʼєктами реєстру сертифікатів є інформація про сертифікати затвердження типу та сертифікати відповідності колісних транспортних засобів, партій частин та обладнання, видані виробниками, уповноваженими органами із сертифікації та органами із сертифікації для індивідуального затвердження колісних транспортних засобів, партій частин та обладнання.

Також Кабмін закріпив, що Державна служба з безпеки на транспорті є держателем реєстру сертифікатів.

Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua и на Google Новости SUD.UA, а также на наш VIBER, страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Іванна Іванюк
    Іванна Іванюк
    суддя Залізничного районного суду м. Львова
  • Олена Висоцька
    Олена Висоцька
    заступник Міністра юстиції України
  • В'ячеслав Хохуляк
    В'ячеслав Хохуляк
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді