Готуйтеся, адвокати: соцмережі коментують зміни до закону про адвокатуру

15:40, 25 июля 2019
Користувачі обговорюють нову антикорупційну стратегію, що покликана запобігти корупції у сфері юстиції та внутрішніх справ.
Готуйтеся, адвокати: соцмережі коментують зміни до закону про адвокатуру
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

«Судово-юридична газета» повідомляла, що Національна рада з питань антикорупційної політики візьметься за розробку нової антикорупційної стратегії. Про це заявив заступник керівника Офісу Президента України, голова Національної ради з питань антикорупційної політики Руслан Рябошапка під час засідання Ради в Офісі Президента Володимира Зеленського 18 липня.

Також ми проаналізували проект стратегії, розроблений Центром політико-правових реформ, а саме — проект Закону України «Про засади державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2019–2023 роки» станом на 17 липня 2019 року. 

У проекті стратегії окремий розділ присвячено запобіганню корупції у сфері юстиції та внутрішніх справ.

Зокрема, передбачено механізм запобігання випадкам вчинення суддями, прокурорами, адвокатами, працівниками органів правопорядку корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень, забезпечення їх доброчесності, попередження конфлікту інтересів.

У зв’язку з цим, серед іншого, пропонується внести зміни до Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», зобов’язавши адвокатів подавати декларацію родинних зв’язків, а Національну асоціацію адвокатів України — створити інформаційний портал для збору інформації щодо професійної етики адвокатів.

Головний редактор «Судово-юридичної газети» Наталя Мамченко у Facebook запропонувала ознайомитись з проектом антикорстратегії

Користувачі активно обговорюють запропоновані зміни до Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність». Багатьох обурила необхідність подавати декларацію родинних зв’язків.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси