Конкурс до ІР-суду: стало відомо, скільки кандидатів успішно склали іспит

11:09, 5 ноября 2018
Далі на переможців іспиту чекають співбесіди з членами ВККС.
Конкурс до ІР-суду: стало відомо, скільки кандидатів успішно склали іспит
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

63 кандидати на посади суддів Вищого спеціалізованого суду з питань інтелектуальної власності успішно склали іспити та продовжують участь у конкурсі, передає прес-служба ВККС.

Рейтингові результати іспиту, який кандидати склали 3 жовтня 2018 року, затверджені Вищою кваліфікаційною комісією суддів України 1 листопада 2018 року.

Загалом до конкурсу на посаду судді Вищого спеціалізованого суду з питань інтелектуальної власності було допущено 210 кандидатів. На  письмове анонімне тестування та практичне завдання, які учасники проходили в один день, з’явились 148 кандидатів. Успішно  з ним справились 63 кандидати. Мінімальний прохідний бал серед переможців іспиту становить 145,25. Далі на переможців іспиту чекає наступний етап конкурсу — співбесіди з членами ВККСУ.

Серед переможців  спостерігається гендерний баланс: 31 жінка та 32 чоловіки. Переважна більшість кандидатів (76%) — віком 30–39 років, 19% кандидатів, що пройшли далі, — від 40 до 49 років. Найактивнішими виявились кандидати з Києва (19%), Дніпропетровської (13%) та Рівненської областей (10% кандидатів). Учасники, які успішно склали кваліфікаційний іспит в межах конкурсу до IP-суду, переважно є суддями (54 кандидати), кандидатів з досвідом адвокатів та патентних повірених — по 2 відповідно.

Раніше «Судово-юридична газета» вела текстову трансляцію іспиту до IP-суду, що проходив 3 жовтня. Екзамен відбувався в один день і включав дві стадії. 

Крім того, ВККС затвердила рейтингові результати складеного кандидатами  3 жовтня 2018 року іспиту під час кваліфікаційного оцінювання в межах конкурсу на зайняття 21 вакантної посади судді Вищого суду з питань інтелектуальної власності.

Додамо, заступник голови ВККС Станіслав Щотка розповів про принцип відбору кандидатів до IP-суду.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду