Суддю Турківського райсуду Львівської області відсторонено від здійснення правосуддя

11:53, 10 января 2019
Рішення було прийняте у зв’язку з притягненням судді до кримінальної відповідальності.
Суддю Турківського райсуду Львівської області відсторонено від здійснення правосуддя
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 10 січня, Вища рада правосуддя розглянула клопотання заступника генерального прокурора — керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького про тимчасове відсторонення судді Турківського районного суду Львівської області Кріля Луки Михайловича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності, передає прес-служба ВРП.

Доповідач — член Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич повідомив, що у клопотанні про тимчасове відсторонення судді Кріля Л.М. від здійснення правосуддя заступник Генерального прокурора зазначає, що прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань 5 грудня 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України.

Суддя Кріль Л.М. підозрюється у проханні службовою особою, яка займає відповідальне становище, надати неправомірну вигоду для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади та одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади.

19 грудня 2018 року судді Крілю Л.М. вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 КК України.

Мотивуючи необхідність тимчасового відсторонення судді Кріля Л.М. від здійснення правосуддя, заступник Генерального прокурора зазначив у клопотанні, що, перебуваючи на посаді судді Турківського районного суду Львівської області і здійснюючи правосуддя, Кріль Л.М. матиме можливість, зокрема, знищити або підробити документи і речі, що є матеріалами відповідної адміністративної справи і мають істотне значення для кримінального провадження, чи схилити до вчинення таких дій підпорядкованих йому працівників суду.

У розгляді зазначеного питання взяв участь представник Генеральної прокуратури України — прокурор першого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Ігор Щур (на фото), який підтримав доводи клопотання про тимчасове відсторонення судді.

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя ухвалила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. задовольнити частково,тимчасово, до 19 лютого 2019 року, відсторонити суддю Турківського районного суду Львівської області Кріля Луку Михайловича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вища рада правосуддя розглянула матеріали щодо внесення Президентові України подання про призначення трьох суддів.

Крім того, Вища рада правосуддя 10 січня розглянула питання про переведення восьми суддів ліквідованих апеляційних судів.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді