ВРП ухвалила перевести суддю Єлизавету Суханову на посаду судді Київського апеляційного суду

13:30, 5 марта 2019
Пунктом 1 частини другої статті 53 Закону встановлено, що суддю можна перевести до іншого суду без його згоди у разі реорганізації, ліквідації або припинення роботи суду.
ВРП ухвалила перевести суддю Єлизавету Суханову на посаду судді Київського апеляційного суду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 5 березня розглянула матеріали щодо переведення судді Єлизавети Суханової до Київського апеляційного суду. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України своїм рішенням рекомендувала зазначену суддю для переведення до новоствореного Київського апеляційного суду.

Пунктом 1 частини другої статті 53 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» встановлено, що суддю може бути переведено до іншого суду без його згоди у разі реорганізації, ліквідації або припинення роботи суду.

Відповідно до частини третьої статті 82 цього Закону переведення судді на посаду судді до іншого суду того самого або нижчого рівня може здійснюватися без конкурсу тільки у випадках реорганізації, ліквідації або припинення роботи суду, в якому такий суддя обіймає посаду судді.

Нагадаємо, що 29 грудня 2017 року Президент України підписав укази про ліквідацію, створення та реорганізацію судів в Україні.

Статтею 70 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» встановлено, що переведення судді з одного суду до іншого здійснюється Вищою радою правосуддя на підставі та в межах рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя ухвалила перевести суддю апеляційного суду Київської області Єлизавету Миколаївну Суханову на посаду судді Київського апеляційного суду.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета», що ВРП звільнила суддю Жовтневого райсуду.

Крім того, ми писали, що Вища рада правосуддя розглянула матеріали щодо звільнення суддів за загальними обставинами, а саме — у зв’язку з поданням заяв про звільнення у відставку та звільнення за власним бажанням.

Також нам стало відомо, що ВРП ухвалила рішення про переведення 6 суддів.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області