ОАСК заборонив ДБР проводити конкурс щодо формування складу РГК при Бюро

12:35, 12 апреля 2019
Відповідне рішення було ухвалено судом 12 квітня.
ОАСК заборонив ДБР проводити конкурс щодо формування складу РГК при Бюро
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов до Кабінету міністрів України, третя особа — Державне бюро розслідувань про визнання протиправною та нечинною постанови уряду, якою внесені зміни до Положення про Раду громадського контролю при ДБР та викладено у новій редакції сам Порядок формування її складу. Про це передає прес-служба суду.

Зокрема, позивач просить суд визнати протиправною та нечинною (з моменту прийняття) постанову Кабінету міністрів України від 13 березня 2019 «Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 20 грудня 2017 р. №1086».

Водночас до суду позивачем також  було подано заяву про забезпечення даного позову, а саме, позивач просить зупинити дію оскаржуваної постанови та заборонити ДБР проводити конкурс і визначати його результати з формування складу РГК на підставі положень Порядку формування складу Ради громадського контролю при Державному бюро розслідувань, затвердженого постановою Кабінету міністрів України, яка наразі оскаржується в Окружному адміністративному суді міста Києва.

«12 квітня судом було ухвалено задовольнити заяву про забезпечення позову, зупинити дію оскаржуваної постанови, а також заборонити Бюро проводити та визначати результати відповідного конкурсу. Як відомо, раніше ДБР оголосив про проведення конкурсу, а рейтингове інтернет-голосування за кандидатів до складу РГК зазначене протягом 18 квітня.

Водночас Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження за даним адміністративним позовом і призначив на 23 травня підготовче засідання у справі», — йдеться у повідомленні.  

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Р. Труба розповів, скільки людей працюють у ДБР.

Крім того, директор Державного бюро розслідувань Роман Труба продовжував строк подачі документів для участі в конкурсі з формування складу Ради громадського контролю при Державному бюро розслідувань.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді