Засідання Вищої ради правосуддя: онлайн-трансляція

10:00, 23 мая 2019
На порядку денному — розгляд низки важливих питань.
Засідання Вищої ради правосуддя: онлайн-трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 23 травня о 10:00 проводить чергове засідання. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

  1. Розгляд клопотання заступника генерального прокурора — керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. про продовження строку тимчасового відсторонення судді Рахівського районного суду Закарпатської області Тулика Івана Івановича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.
  2. Розгляд матеріалів щодо звільнення суддів з посад за загальними обставинами: у зв’язку з поданням заяви про відставку: Грици Юрія Івановича — судді господарського суду Івано-Франківської області.
  1. Розгляд питання про звільнення Чорнобука Валерія Івановича з посади судді апеляційного суду Дніпропетровської області на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Вищої ради юстиції від 4 серпня 2016 року №1926/0/15-16.
  2. Розгляд питання про звільнення Зосименко Світлани Георгіївни з посади судді Індустріального районного суду міста Дніпропетровська на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 30 листопада 2018 року №3657/1дп/15-18.
  3. Розгляд скарги акціонерного товариства «Сбербанк» на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 6 березня 2019 року №682/3дп/15-19 про відмову у притягненні до дисциплінарної відповідальності судді окружного адміністративного суду міста Києва Федорчука Андрія Богдановича, суддів Київського апеляційного адміністративного суду (наразі – Шостий апеляційний адміністративний суд) Василенка Ярослава Миколайовича, Кузьменка Володимира Володимировича, Шурка Олега Івановича.
  4. Розгляд скарги судді Печерського районного суду міста Києва Новака Романа Васильовича на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 4 березня 2019 року №649/2дп/15-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності із клопотанням про поновлення строку на оскарження рішення.
  5. Розгляд скарги судді Печерського районного суду міста Києва Писанця Віталія Анатолійовича на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 13 березня 2019 року №741/2дп/15-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності із заявою про поновлення строку на оскарження рішення.
  6. Розгляд скарги адвоката Кравця Ростислава Юрійовича в інтересах судді Солом’янського районного суду міста Києва Лазаренко Владлени Володимирівни на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 25 січня 2019 року №195/1дп/15-19 про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.
  7. Розгляд повідомлення голови господарського суду Миколаївської області Мавродієвої Марини Володимирівни про втручання в діяльність суддів цього суду щодо здійснення правосуддя.
  8. Розгляд повідомлення голови господарського суду Закарпатської області Ремецькі Оксани Федорівни про втручання в діяльність суддів щодо здійснення правосуддя.
  9. Розгляд повідомлення голови Сумського окружного адміністративного суду Шаповала Миколи Михайловича про втручання в діяльність суддів щодо здійснення правосуддя.
  10. Розгляд повідомлення судді Фастівського міськрайонного суду Київської області Соловей Галини Всеволодівни про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.
  11. Розгляд повідомлення голови Лозівського міськрайонного суду Харківської області Ткаченка Олександра Анатолійовича про втручання в діяльність суддів щодо здійснення правосуддя.
  12. Розгляд повідомлення судді Мар’їнського районного суду Донецької області Приходько Вікторії Анатоліївни про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.
  13. Розгляд повідомлення судді Деснянського районного суду міста Києва Панченко Оксани Миколаївни про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.
  14. Про затвердження висновків членів Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

1) Артеменка І.А. — за повідомленням голови Саксаганського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Євтушенка Олексія Івановича про втручання в діяльність судді цього суду Гриня Назара Григоровича;

2) Артеменка І.А. — за повідомленням суддів Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Придачука Олега Андрійовича, Данка Віктора Йосиповича;

3) Артеменка І.А. — за повідомленням суддів Вищого господарського суду України Удовиченка Олександра Сергійовича, Білошкап Олени Володимирівни, Куровського Сергія Вікторовича;

4) Гречківського П.М. — за повідомленням судді Харківського окружного адміністративного суду Заічко Олени Вікторівни;

5) Краснощокової Н.С. — за повідомленням суддів господарського суду Дніпропетровської області Євстигнеєвої Надії Михайлівни, Суховарова Артема Володимировича, Юзікова Станіслава Георгійовича;

6) Краснощокової Н.С. — за повідомленням суддів Святошинського районного суду міста Києва Новик Валентини Петрівни, Бандури Івана Степановича, Косик Людмили Григорівни;

7) Худика М.П. — за повідомленням судді Суворовського районного суду міста Одеси Шурупова В’ячеслава Вікторовича;

8) Швецової Л.А. — за повідомленням судді Солом’янського районного суду міста Києва Букіної Олени Миколаївни;

9) Швецової Л.А. — за повідомленням суддів Мар’їнського районного суду Донецької області Медведського Максима Дмитровича, Сенаторова Володимира Анатолійовича, Приходько Вікторії Анатоліївни;

10) Шелест С.Б. — за повідомленнями судді Великоновосілківського районного суду Донецької області Яненко Галини Миколаївни

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВРП оновила склад Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя.

Крім того, Вища рада правосуддя розглянула питання про внесення змін до складу дисциплінарних палат Вищої ради правосуддя.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді