Обмін квартир Нацгвардії: САП оскаржила запобіжні заходи підозрюваним у справі

12:55, 23 мая 2019
Прокурорами САП оскаржено запобіжні заходи до Київського апеляційного суду.
Обмін квартир Нацгвардії: САП оскаржила запобіжні заходи підозрюваним у справі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

17 травня 2019 року слідчим суддею Солом’янського районного суду Києва відмовлено у задоволені клопотання детектива НАБУ про застосування до директора будівельної компанії та оцінювача запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 75 млн грн та 7 млн грн відповідно. Слідчим суддею до підозрюваних застосовано запобіжний захід у вигляді застави розміром 2 млн та 1,5 млн грн. Про це йдеться на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в Facebook.

Не погоджуючись з прийнятим рішенням, прокурори САП оскаржили зазначені запобіжні заходи до Київського апеляційного суду. Підставою для оскарження рішення суду першої інстанції стало, зокрема, те, що розмір застави, застосований до директора будівельної компанії, явно не відповідає його матеріальному становищу, оскільки вартість лише одного належного йому автомобіля складає приблизно 10 млн грн.

Розгляд апеляційної скарги прокурора на рішення Солом’янського суду Києва про відмову в застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно директора будівельної компанії відбудеться 24 травня 2019 року о 09:30 в приміщенні Київського апеляційного суду за адресою: Київ, вул. Солом’янська, 2А.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що САП розпочала кримінальне провадження за фактом можливого отримання хабара нардепом БПП.

Крім того, у Бородянському районному суді Київської області за участі прокурорів САП триває підготовче судове засідання у кримінальному провадженні стосовно колишнього оперуповноваженого Вишгородського міжрайонного відділу головного управління Служби безпеки України в Києві та Київській області, обвинуваченого у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді