Намагався зайняти місце судді: ВРП відреагувала на повідомлення

18:56, 5 июня 2019
Через дії особи засідання було відкладено.
Намагався зайняти місце судді: ВРП відреагувала на повідомлення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 4 червня розглянула повідомлення судді Жовтневого районного суду Кривого Рогу Дніпропетровської області Ваврушак Наталі Миколаївни про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя. Про це повідомляє офіційний сайт ВРП.

Доповідач  член Вищої ради правосуддя Віктор Шапран поінформував, що у повідомленні судді Ваврушак Н. М. зазначено, що нею 16 січня 2019 року призначено проведення судового засідання у справі №2-403/11 у режимі онлайн-трансляції.

До початку судового засідання до зали судового засідання увійшли учасники справи, а також вільні слухачі. Невідома особа підійшла до столу і намагалась зайняти місце судді, при цьому висловлюючи образливі слова щодо устрою держави та діяльності судової влади в Україні. Вказана особа не реагувала на зауваження секретаря судового засідання, судового розпорядника та судді Ваврушак Н. М. як головуючої у справі, намагалася зайняти місце судді та відмовлялася сісти на відведене для вільних слухачів місце в залі. З огляду на зазначені дії невідомої особи, яка перешкоджала розпочати судове засідання у справі, засідання було відкладено до 4 березня 2019 року.

Суддя вважає, що вказані дії вчинено з метою навмисного зриву судового засідання та створення перешкод для виконання нею своїх професійних обов’язків.

19 квітня 2019 року до Вищої ради правосуддя надійшов лист прокуратури Дніпропетровської області від 16 квітня 2019 року, яким повідомлено, що 18 березня 2019 року Криворізькою місцевою прокуратурою №2 за повідомленням судді Жовтневого районного суду Кривого Рогу Ваврушак Н. М. внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України за фактом грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом. Проведення досудового розслідування доручено слідчому відділенню Покровського відділення поліції Криворізького відділу поліції головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області.

Розглянувши повідомлення судді Жовтневого районного суду Кривого Рогу Дніпропетровської області Ваврушак Наталі Миколаївни про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя, Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні за повідомленням вказаної судді.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВРП звернеться до ГПУ щодо втручання в діяльність судді з Харківської області.

Крім того, Вища рада правосуддя 4 червня розглянула повідомлення судді Новомиколаївського районного суду Запорізької області Шиша Антона Борисовича про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

Додамо, 4 червня ВРП розглянула повідомлення судді Зарічного районного суду Сум Сибільова Олексія Валерійовича про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська