Засідання Вищої ради правосуддя: онлайн-трансляція

10:00, 2 июля 2019
На порядку денному — низка важливих питань.
Засідання Вищої ради правосуддя: онлайн-трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 2 липня о 10:00 проводить чергове засідання. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

Рада планує розгляд матеріалів про переведення суддів:

1. Істоміної Олени Аркадіївни — до Східного апеляційного господарського суду;

2. Галапаца Ігоря Івановича — до Львівського апеляційного суду;

3. Гончара Олександра Сергійовича — до Запорізького апеляційного суду;

4. Орлова Ігоря Володимировича — до Луганського апеляційного суду;

5. Чобура Олександра Володимировича — до Луганського апеляційного суду;

6. Білич Ірини Михайлівни — до Київського апеляційного суду;

7. Мараєвої Наталії Євгенівни — до Київського апеляційного суду;

8. Семенцова Юрія Вадимовича — до Київського апеляційного суду;

9. Яковлєва Михайла Леонідовича — до Північного апеляційного господарського суду.

ВРП розгляне матеріали щодо звільнення суддів з посад за загальними обставинами:

- у зв’язку з поданням заяви про відставку Савченка Віктора Олексійовича — судді Баглійського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області.

Також на порядку денному:

- Розгляд подання Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про тимчасове, строком на шість місяців, відсторонення судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Боярського Олександра Олександровича від здійснення правосуддя з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та направленням його до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації для слідчих суддів та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя у відповідному суді.

- Розгляд скарги судді Бахмацького районного суду Чернігівської області Пархоменка Павла Івановича на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 15 березня 2019 року №773/1дп/15-19 про відмову у притягненні його до дисциплінарної відповідальності.

- Розгляд скарги судді Овідіопольського районного суду Одеської області Кочка Володимира Костянтиновича на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 13 березня 2019 року №743/2дп/15-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності з клопотанням про поновлення строку на оскарження рішення.

- Розгляд скарги судді Приморського районного суду міста Одеси Бойчука Андрія Юрійовича на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 27 березня 2019 року №966/3дп/15-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

- Розгляд скарги прокурора Київської місцевої прокуратури №2 Пастуховського Миколи Сергійовича на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів №35 дп-19 від 6 лютого 2019 року про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

- Розгляд скарги Ягупця Василя Валерійовича на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 18 вересня 2018 року №402дп-18 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності та накладення дисциплінарного стягнення у виді звільнення з посади прокурора Дружківського відділу Краматорської місцевої прокуратури Донецької області.

- Розгляд скарги прокурора Бердянської місцевої прокуратури Запорізької області Бутенка Андрія Геннадійовича на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 20 лютого 2019 року №59дп-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

- Розгляд повідомлення судді Лисичанського міського суду Луганської області Старікової Марини Михайлівни про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

Крім того, планується затвердження висновків членів Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

1) Краснощокової Н.С. — за повідомленням судді Ленінського районного суду міста Кіровограда Мягкого Олексія Вікторовича;

2) Краснощокової Н.С. — за повідомленням судді Господарського суду міста Києва Бондаренко Ганни Павлівни;

3) Краснощокової Н.С. — за повідомленням судді Господарського суду Дніпропетровської області Соловойової Анастасії Євгенівни.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що відбулося засідання робочої групи ВРП щодо заміщення вакантних посад суддів діючих місцевих загальних судів.

Крім того, кандидати в судді, зараховані до резерву, просять ВККС прискорити конкурс та провести його на посади в судах усіх спеціалізацій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва