УПЦ КП просить суд заборонити користуватися будинками Михайлівського Золотоверхого монастиря

13:15, 12 июля 2019
Клопотання стосується заборони Київраді та КМДА передавати будівлі в користування.
УПЦ КП просить суд заборонити користуватися будинками Михайлівського Золотоверхого монастиря
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Окружного адміністративного суду надійшло клопотання від Київської Патріархії УПЦ КП про забезпечення позову, де позивач, зокрема, просить суд заборонити КМР та КМДА вчиняти будь-які дії щодо передачі в користування іншим особам деяких об’єктів нерухомого майна, якими наразі користується  позивач. Про це йдеться на сайті суду.

Зокрема, позивач просить суд заборонити Київській міській раді та Київській міській державній адміністрації вчиняти будь-якій дії щодо припинення користування позивачем будинками Михайлівського Золотоверхого монастиря та Церквою Успіння Богородиці Пирогощої. Водночас позивач просить заборонити КМР та КМДА вчиняти будь-які дії  щодо передачі в користування іншим особам, крім Київської Патріархії УПЦ КП, зазначених об’єктів нерухомого майна.

Також позивач просить суд заборонити суб’єктам державної реєстрації юридичних осіб, громадських формувань проводити будь-які реєстраційні дії щодо відомостей, що містяться в  ЄДР, у тому числі, але не виключно, скасовувати реєстраційні дії та записи стосовно релігійних організацій: «КИЇВСЬКА ПАТРІАРХІЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ», СВЯТО-ФЕОДОСІЇВСЬКИЙ ЧОЛОВІЧИЙ СТАВРОПІГІЙНИЙ МОНАСТИР М.КИЄВА УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ, ВИДУБИЦЬКИЙ ЧОЛОВІЧИЙ МОНАСТИР КИЇВСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ, РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА ПАРАФІЇ СВЯТОГО РІВНОАПОСТОЛЬНОГО ВЕЛИКОГО КНЯЗЯ ВОЛОДИМИРА КИЇВСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ У ШЕВЧЕНКІВСЬКОМУ РАЙОНІ М.КИЄВА.

Наразі судом вирішується питання щодо наявності правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Конституційний Суд відмовив у відкритті конституційного провадження за конституційним поданням 47 народних депутатів щодо відповідності Конституції України постанови Верховної Ради України «Про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної церкви України» від 19 квітня 2018 року.

Крім того, Окружним адміністративним судом міста Києва відкрито провадження у справі за позовом Київської Митрополії Української Православної Церкви до Міністерства культури України про скасування наказу про затвердження релігієзнавчої експертизи щодо встановлення переліку релігійних організацій (об’єднань), що підпадають під дію норм ч.7 та ч.8 ст.12 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації».

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді