В Антикорсуді зробили заяву щодо підготовки до здійснення правосуддя

10:57, 19 июля 2019
Наразі докладаються всі зусилля, щоб Вищий антикорупційний суд вчасно розпочав свою роботу.
В Антикорсуді зробили заяву щодо підготовки до здійснення правосуддя
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 18 липня, відбулося засідання Національної ради з питань антикорупційної політики під головуванням Президента України Володимира Зеленського. Це перше засідання Ради у новому складі, участь в якому взяв в.о. голови Вищого антикорупційного суду Євген Крук. Про це повідомляє офіційний сайт суду.

Під час свого виступу він підкреслив, що наразі докладаються всі зусилля, щоб Вищий антикорупційний суд (далі — Суд) розпочав свою роботу вчасно — вже 5 вересня цього року.

Одними із першочергових є питання кадрового забезпечення та облаштування приміщень. «Ми оголосили конкурси на 126 вакансій, на які надійшло понад 2800 заяв. Зазначу, що до роботи конкурсної комісії залучені експерти USAID, EUACI та IDLO. Їх присутність, а також повна відкритість проведення усіх відборів забезпечує безпрецедентну максимальну прозорість процесу добору працівників апарату Суду», — підкреслив представник Вищого антикорупційного суду.

Питання із приміщеннями також вирішується: зокрема, отримано дозволи для створення режимно-секретної частини для першої інстанції та апеляції, підписано договори оренди трьох приміщень: на Хрещатику, у провулку Хрестовий та на проспекті Перемоги. Усі приміщення потребують ремонту та облаштування необхідним для проведення судових засідань матеріально-технічним забезпеченням і технологічним обладнанням, яке забезпечить збереження інформації. Таке обладнання Суд має отримати до кінця літа.

Невизначеним наразі залишається питання предметної підсудності справ, які повинні розглядатися Судом. Наразі до Верховної Ради України Президентом України подано законопроект, який має на меті врегулювати дане питання. Суд розраховує на розгляд даного законопроекту Верховною Радою України до 05 вересня 2019 року.

Засідання Національної ради з питань антикорупційної політики за участі представників міжнародних організацій та експертів засвідчило, що Суд впевнено стає важливою ланкою у міжнародній системі боротьби з корупцією і Україна здійснює необхідні для цього кроки.

Раніше «Судово-юридична газета» вела текстову трансляцію засідання Антикорупційної ради за участю Президента.

Додамо, Президент України Володимир Зеленський оновив склад Національної ради з питань антикорупційної політики.

Також нам стало відомо, що Андрій Богдан запропонував ввести до апарату Антикорсуду працівників СБУ та НАБУ.

Крім того, раніше для Антикорупційного суду знайшли приміщення.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки