ВРП звільнила суддю Московського райсуду Харкова

15:07, 17 декабря 2019
Суддя вчинила істотний дисциплінарний проступок.
ВРП звільнила суддю Московського райсуду Харкова
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 17 грудня розглянула питання про звільнення Ференчук Олени Вікторівни з посади судді Московського районного суду міста Харкова на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 30 серпня 2019 року №2294/1дп/15-19, передає офіційний сайт ВРП.

Доповідач — член Вищої ради правосуддя Микола Худик поінформував, що відповідно до рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 30 серпня 2019 року №2294/1дп/15-19, за результатами розгляду окремої ухвали апеляційного суду Харківської області суддю Московського районного суду міста Харкова Ференчук О.В. притягнуто до дисциплінарної відповідальності та застосовано до неї дисциплінарне стягнення у виді подання про звільнення з посади судді.

Підставою притягнення судді Московського районного суду міста Харкова Ференчук О.В. до дисциплінарної відповідальності стали встановлені Першою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя факти допущення суддею під час розгляду справи дисциплінарних проступків, передбачених підпунктами «а», «в» пункту 1, пунктами 2, 3, 4 частини першої статті 106 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», а саме: істотне порушення норм процесуального права під час здійснення правосуддя, що унеможливило реалізацію учасниками судового процесу наданих їм процесуальних прав та виконання процесуальних обов’язків; порушення засад гласності і відкритості судового процесу, істотне порушення норм процесуального права під час здійснення правосуддя, що призвело до порушення правил щодо юрисдикції; грубе порушення закону, що призвело до істотних негативних наслідків, невиконання обов’язку щодо своєчасного надсилання копій судових рішень до Єдиного державного реєстру судових рішень, допущення поведінки, що порочить звання судді та підриває авторитет правосуддя.

Вказане рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про притягнення судді Ференчук О.В. до дисциплінарної відповідальності було переглянуто Вищою радою правосуддя за скаргою представника судді Ференчук О.В. — адвоката Остапенка Д.М. в порядку статті 51 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» та рішенням Вищої ради правосуддя від 28 листопада 2019 року №3244/0/15-19 залишено без змін.

«Із вказаних вище рішень вбачається, що дисциплінарне провадження здійснено з дотриманням процедури, визначеної чинним законодавством України, а рішення про притягнення судді Ференчук О.В. до дисциплінарної відповідальності Першою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя прийнято в межах повноважень, передбачених законом», — підсумував Микола Худик.

Вища рада правосуддя вирішила звільнити Ференчук Олену Вікторівну з посади судді Московського районного суду міста Харкова на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВРП тимчасово відсторонила суддю Бабушкінського райсуду.

Крім того, ВРП тимчасово відсторонила суддю Київського апеляційного адміністративного суду.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська