Вищий антикорсуд звільнив Юрія Гримчака з-під арешту

16:20, 30 января 2020
Екс-заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій має носити електронний браслет та дотримуватися вимог домашнього арешту.
Вищий антикорсуд звільнив Юрія Гримчака з-під арешту
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідча суддя Вищого антикорупційного суду змінила запобіжний захід у вигляді тримання під вартою екс-заступникові міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку та застосувала до нього запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту. Також підозрюваний зобов’язаний носити електронний засіб контролю (браслет). Про це повідомляє прес-служба суду.

На підозрюваного покладені додаткові зобов’язання: цілодобово не залишати місце постійного проживання; прибувати до прокурора, детектива або суду за кожним їх викликом або вимогою; утримуватися від спілкування з підозрюваними та свідками у даному кримінальному провадженні; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд із України.

Відповідно до ухвали, підозрюваного зобов’язані негайно звільнити з-під варти та доставити до місця постійного проживання. Доставити екс-заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій до місця проживання доручено Національному антикорупційному бюро України.

Нагадаємо, Юрія Гримчака та його помічника підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 369-2 КК України. За версією слідства, підозрювані вимагали понад 1 мільйон доларів США за надання певних послуг.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВАКС зменшив розмір застави екс-посадовцю Гримчаку

Спецслужби СБУ і НАБУ в Києві затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака і його помічника на хабарі в розмірі 480 тисяч гривень.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва