Судді господарської юрисдикції підсумували стан здійснення судочинства у 2019 році

18:10, 3 марта 2020
Судді мали змогу спільно визначити шляхи вирішення наболілих проблем і намітили підходи до вдосконалення правосуддя у сфері господарських відносин.
Судді господарської юрисдикції підсумували стан здійснення судочинства у 2019 році
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

28 лютого у місті Києві на базі Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду відбулася розширена нарада на чергових Загальних зборах Громадської організації «Асоціація суддів господарських судів України», передає прес-служба Господарського cуду міста Києва.

Від Господарського суду міста Києва у заході взяли участь голова суду Валерій Князьков та заступник голови суду Вадим Босий.

Судді Касаційного господарського суду, голови місцевих та апеляційних господарських судів України, судді-делегати від підрозділів Асоціації суддів господарських судів зібралися з метою підсумків роботи господарських судів України у 2019 році.

На збори були запрошені голова Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко та голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк.

Відкрив збори заступник голови Верховного Суду, голова КГС ВС Богдан Львов, який окреслив основні моменти щодо оптимізації господарської юрисдикції.

Учасниками заходу акцентовано увагу на питаннях удосконалення чинного законодавства про судоустрій і статус суддів, єдності судової практики, оптимізації системи господарських судів, розглянуто питання стану незалежності суддів, а саме вдосконалення механізму дисциплінарної відповідальності, кваліфікаційного оцінювання суддів, самооцінювання, а також підіймалось питання фінансування та матеріального забезпечення судів.

Упродовж зборів учасники заслухали звіт голови Асоціації суддів господарських судів України Наталії Богацької щодо результатів діяльності асоціації протягом 2018-2019 років та визначили подальші стратегічні напрямки роботи АСГСУ на 2020 рік.

Судді господарських судів мали змогу спільно визначити шляхи вирішення наболілих проблем і намітили підходи до вдосконалення правосуддя у сфері господарських відносин.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що КГС ВС роз’яснив, чи впливає поділ земельної ділянки на можливість захисту прав.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду