Миколаївський апеляційний суд відмовився від використання Skype і Zoom у судових засіданнях

11:34, 15 апреля 2020
На зборах суддів було обрано іншу систему для проведення судових засідань в режимі відеоконференції.
Миколаївський апеляційний суд відмовився від використання Skype і Zoom у судових засіданнях
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Проведення судових засідань в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, а саме програмного забезпечення для відеоконференцій Skype та Zoom, може призвести до порушення пункту 5 статті 6 Закону України «Про захист персональних даних», відповідно до якого обробка персональних даних здійснюється для конкретних і законних цілей, визначених за згодою суб’єкта персональних даних, або у випадках, передбачених законами України, у порядку, встановленому законодавством. Про це йдеться у повідомленні прес-центру Миколаївського апеляційного суду.

Зокрема, через відсутність відповідного захисту персональних даних користувачів зазначених платформ, 13 квітня зборами суддів Миколаївського апеляційного суду прийнято рішення про недоцільність проведення судових засідань в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, а саме за допомогою сервісів для відеочату Skype та Zoom, з підстав, зазначених вище.

Крім того, повідомляємо, що відповідно до «Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв’язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду», який затверджено наказом ДСА України № 169 від 8 квітня 2020 року, програмним забезпеченням для проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв’язку обрано систему EasyCon. Тестування програмного та технічного забезпечення розпочато 13 квітня 2020 року.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, як використовувати EasyCon для проведення судових засідань в режимі відеоконференції. 

Раніше ми інформували, що Дніпропетровський окружний адмінсуд заслухав справу через Zoom з відкритою відеотрансляцій. 

Ми писали, чи обов’язкова онлайн-трансляція під час судового розгляду в режимі відеоконференції. 

Також ми публікували інтерв’ю судді-спікера Сьомого апеляційного адміністративного суду щодо зручності нового Порядку від ДСА

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде