Суддя отримав неправомірну вигоду: Антикорсуд розгляне справу в режимі відеоконференції

11:30, 30 апреля 2020
За версією обвинувачення суддя одержав неправомірну вигоду від громадянина за прийняття на його користь судового рішення.
Суддя отримав неправомірну вигоду: Антикорсуд розгляне справу в режимі відеоконференції
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 4 травня о 14 годині у Вищому антикорсуді розпочнуть розгляд кримінального провадження за обвинуваченням судді Мукачівського міськрайонного суду в режимі  відеоконференції. Про це повідомляє пресс-служба суду.

Відповідне рішення колегія суддів прийняла воно на підставі змін, унесених до КПК України на період дії карантину. 

Нагадаємо, дії судді та осіб, які фігурують у провадженні, кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України. За версією обвинувачення, 11 вересня 2017 року вказаний суддя, будучи службовою особою, яка займає відповідальне становище, за посередництва начальника юридичного відділу одержав 4 тис. гривень неправомірної вигоди від громадянина за прийняття на його користь судового рішення у справі за адміністративним позовом останнього до Управління соціального захисту населення Мукачівської РДА.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» інформувала, що Антикорупційний суд розпочав розгляд справи екс-судді з Луганської області

Окрім того, ВАКС розгляне справу судді з Одещини, який підозрюється у вимаганні хабара у сумі 570 тис. грн.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва