У Раді з’явиться альтернатива законопроєкту Зеленського про судову реформу

16:07, 6 июля 2020
Новий законопроєкт фракції «Голос» передбачає оновлення Вищої ради правосуддя, залучення міжнародних експертів і оновлення судової гілки влади.
У Раді з’явиться альтернатива законопроєкту Зеленського про судову реформу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Фракція «Голос» підготувала альтернативний президентському законопроєкт «Про внесення змін до Закону України« Про судоустрій і статус суддів »та деяких законів України щодо діяльності Верховного Суду і органів суддівського управління». Про це повідомляє прес-служба політичної сили.

Наголошується, що законопроєкт Президента № 3711 не тільки не вирішує проблему з органами суддівського управління, а й навпаки її посилює.

Новий законопроєкт передбачає оновлення Вищої ради правосуддя, залучення міжнародних експертів і оновлення судової гілки влади.

Відомо, що документ повинні зареєструвати 6 липня.

У прес-службі партії заявили, що нардепи Олег Макаров і Ярослав Юрчишин залучили до обговорення законопроєкту представників професійних об'єднань, судової гілки влади, громадських організацій та профільних аналітичних центрів.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про те, як будуть формувати нову ВККС, нові повноваження Вищої ради правосуддя, а ВСУ припинить існування. 

Крім того, депутати подали законопроєкт про внормування навантаження на суддів КАС.

Разом з тим, ВРП підтримала ініційований Президентом України законопроєкт про зміни до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо діяльності Верховного Суду та органів суддівського врядування.

Додамо, у Венеціанській комісії та МВФ розповіли про перспективи фільтрації членів Вищої ради правосуддя цивільними експертами.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки