У Харківській області суд покарав п’ятьох чоловіків за домашнє насильство

18:18, 13 ноября 2020
У всіх справах насильство було здійснено чоловіками по відношенню до жінок - бабусі, матері, дружини чи колишньої дружини.
У Харківській області суд покарав п’ятьох чоловіків за домашнє насильство
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Впродовж останніх днів Ізюмський міськрайонний суд Харківської області розглянув чотири адміністративних протоколи про адміністративні правопорушення, складених на мешканців міста Ізюм, за вчинення домашнього насилля по відношенню до своїх близьких та рідних людей, та одне кримінальне провадження. Про це інформує пресцентр суду.

За результатами розгляду справ про адміністративні правопорушення, визнано винними:

- двох осіб у скоєнні правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді стягнення штрафу.

- двох осіб у скоєнні правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, (повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення за вчинення домашнього насильства), та притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді адміністративного арешту.

10 листопада 2020 року Ізюмський міськрайонний суд Харківської області ухвалив вирок у справі за обвинуваченням громадянина Ш. та визнав його винним у вчиненні злочину, передбаченого статтею 126-1 Кримінального кодексу України (домашнє насильство у відношенні до колишньої дружини), призначивши покарання у вигляді позбавлення волі строком на один місяць десять днів.

У всіх справах насильство було здійснено чоловіками по відношенню до жінок (бабусі, матері, дружини, колишньої дружини), що викликало у потерпілих страх за свою безпеку, спричинило емоційну напруженість, та призвело до психологічних страждань.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» публікувала огляд рішень ЄСПЛ щодо домашнього насильства. 

Раніше на Хмельниччині до 6 місяців арешту засудили сина, який знущався над матір’ю.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді