Антикорсуд звернеться до КДК адвокатури щодо притягнення захисників до дисциплінарної відповідальності у справі заводу «Краян»

17:05, 16 июня 2021
Раніше колегія суддів ВАКС вже зверталася до КДК адвокатури щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності двох адвокатів у цьому провадженні.
Антикорсуд звернеться до КДК адвокатури щодо притягнення захисників до дисциплінарної відповідальності у справі заводу «Краян»
Джерело фото: delo.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 15 червня, у Вищому антикорупційному суді було призначене підготовче судове засідання у справі за обвинуваченням сімох осіб, серед яких Одеський міський голова, у купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за завідомо завищеною ціною.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

Двоє захисників одного з обвинувачених не з’явилися на судове засідання. Суд визнав причини їх неприбуття неповажними. З урахуванням наведеного, колегія суддів ВАКС постановила ухвалу про порушення перед кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури питання про притягнення цих адвокатів до дисциплінарної відповідальності.

Також колегія суддів не задовольнила клопотання захисників про проведення судового засідання в режимі відеоконференцзв'язку за допомогою додатків, які не передбачені чинним законодавством. Судді наголосили на тому, що можуть забезпечити відеоконференцію з приміщення будь-якого суду, як того вимагає закон.

Наступне судове засідання призначене на 1 липня 2021 року на 14:00.

У суді нагадують, раніше колегія суддів ВАКС вже зверталася до КДК адвокатури щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності двох адвокатів у цьому провадженні.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Також «Судово-юридична газета» писала, що ВАКС звернеться до Регіонального центру БПД щодо призначення захисника у справі про ймовірне завдання збитків ДП «Державна інвестиційна компанія».

Додамо, що Антикорсуд ухвалив виправдувальний вирок у справі за обвинуваченням екснардепа.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.   

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки