Справа «Золотого Мандарину»: Апеляція ВАКС залишила без змін запобіжний захід адвокату

17:32, 8 декабря 2021
Суд задовольнив клопотання прокурора САП та закрив апеляційне провадження сторони захисту в інтересах підозрюваної.
Справа «Золотого Мандарину»: Апеляція ВАКС залишила без змін запобіжний захід адвокату
Фото із відкритих джерел
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Апеляція ВАКС залишила без змін запобіжний захід адвокату – одній із підозрюваних у справі «Золотого Мандарину Ойл». Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

8 грудня 2021 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання прокурора САП та закрила апеляційне провадження за апеляційною скаргою сторони захисту на запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, який було обрано слідчим суддею ВАКС одній із підозрюваних у справі щодо заволодіння та легалізації понад 54,179 млн гривень державних коштів, а саме адвокату, яка крім того є довіреною особою одного з організаторів протиправної схеми.

12 жовтня 2020 року, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав до підозрюваної запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Оскільки вказана особа перебуває у міжнародному розшуку, запобіжний захід їй було обрано в порядку ч. 6 ст. 193 ( за відсутності підозрюваної особи).

Не погоджуючись з вказаним рішенням суду, сторона захисту в жовтні минулого року оскаржила його в суді апеляційної інстанції.

«Колегія суддів Апеляційної палати ВАКС, заслухавши доводи сторін, погодилася з доводами прокурора про те, що рішення про обрання запобіжного заходу особі, яка перебуває у міжнародному розшуку, прийняте в порядку ч. 6 ст. 193 КПК України, згідно з ч.ч. 1,2 ст. 309 КПК України, не підлягає апеляційному оскарженню», - зауважують у САП.

Суд задовольнив клопотання прокурора САП та своїм рішенням закрив апеляційне провадження сторони захисту в інтересах вищевказаної підозрюваної.

Також «Судово-юридична газета» писала, що суд надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у цій справі.

Раніше ВАКС обрав запобіжний захід адвокату у цій справі.

Крім того, одній з підозрюваних у справі «Золотого Мандарина» призначили заставу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду