Вирок у справі Гречківського: стала відома реакція Генпрокуратури

14:45, 31 октября 2018
У ГПУ заявляють про намір оскаржити рішення Шевченківського райсуду Києва, який виправдав члена Вищої ради правосуддя.
Вирок у справі Гречківського: стала відома реакція Генпрокуратури
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генпрокуратура України заявила про намір оскаржити рішення Шевченківського районного суду Києва, який у вівторок, 30 жовтня, виніс виправдальний вирок у справі щодо члена Вищої ради правосуддя (ВРП) Павла Гречківського. Про це заявив прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко,  повідомляє видання «Українська правда».

Спікер ГПУ зазначив, що Генеральна прокуратура подаватиме апеляційну скаргу на рішення Шевченківського райсуду. Він також додав, що це буде зроблено одразу після отримання і вивчення повного тексту рішення суду.

Нагадаємо, як повідомляла «Судово-юридична газета», у вівторок, 30 жовтня, Шевченківський райсуд Києва виніс вирок у справі щодо члена ВРП Павла Гречківського та другого фігуранта справи Олега Шкляра, яких було звинувачено у шахрайстві та вимаганні хабара. Суд визнав невинними обох звинувачених.

Адвокат Євген Солодко на своїй сторінці у Facebook назвав рішення суду «розгромною, приголомшливою поразкою фальсифікаторів із ГПУ».

Ще раніше ми повідомляли подробиці справи члена ВРП Гречківського. У вересні 2016 року прес-служба ГПУ повідомила, що Генпрокуратура спільно з СБУ викрила одного з членів Вищої ради правосуддя, який намагався отримати від представника комерційної структури кошти в сумі 500 тисяч доларів США. Тоді ж, під час реалізації, в порядку ст. 208 КПК України, був затриманий посередник — арбітражний керуючий Міністерства юстиції України Олег Шкляр.

Пізніше стало відомо, що Генпрокуратура не надала доказів провини П. Гречківського. За результатами наради, Вища рада правосуддя не стала відсторонювати звинуваченого в хабарництві члена ВРП. Вдруге Гречківського відмовилися відсторонити у лютому 2017 року.

Також ми повідомляли, що член ВРП Павло Гречківський заявив про тиск на себе. Генпрокуратура заблокувала всі банківські рахунки члена Вищої ради правосуддя. Крім того, ГПУ позбавила можливості користуватися безготівковими засобами також і членів його родини. Гречківський вважає такі дії грубим тиском на нього як члена ВРП.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду