Мораторій на землю: уряд дав доручення Мінагрополітики

17:03, 2 ноября 2018
Міністерство агрополітики та Держгеокадастр мають до кінця року подати законопроект, який дозволить скасувати мораторій на продаж землі.
Мораторій на землю: уряд дав доручення Мінагрополітики
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство агрополітики та Держгеокадастр отримали доручення від уряду до кінця року подати законопроект, який дозволить скасувати мораторій на продаж землі. Про це повідомляє «Економічна правда», публікуючи лист за підписом заступника держсекретаря Кабінету міністрів Сергія Кушніра, що був спрямований до вказаних відомств.

У листі йдеться про те, що законопроект «Про обіг земель сільськогосподарського призначення» мав бути розроблений та поданий ще в липні 2018 року. Тим не менш, проект закону так і не надійшов на розгляд Кабміну. Тепер в уряді просять подати зазначений законопроект до кінця поточного року.

Нагадаємо, що раніше земельна реформа була внесена до плану пріоритетних дій Кабінету міністрів України в 2018 році. Ключовим елементом цієї реформи має стати скасування мораторію на продаж землі.

У грудні 2017 року Верховна Рада продовжила мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2019 року.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що депутати Верховної Ради звернулися до Конституційного суду України з проханням перевірити конституційність мораторію на продаж землі. Ініціатором подання виступив член Комітету ВРУ з питань агрополітики Олексій Мушак. Подання підписало 69 народних депутатів.

Також ми повідомляли, що Європейський суд визнав незаконність мораторію на продаж землі. Суд визнав, що мораторій порушує права українців і рекомендував внести зміни до законодавства України.

Також нагадаємо, що ВС роз'яснив норму закону про землю. Верховний Суд ухвалив, що дозвіл на розробку проекту землеустрою або мотивована відмова в його наданні мають бути надані протягом місячного терміну.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва