Порошенко закликав лідерів Європи продовжити санкції проти РФ

17:50, 8 ноября 2018
ЄС продовжить санкції проти Росії у зв’язку з відсутністю прогресу щодо імплементації Мінських домовленостей.
Порошенко закликав лідерів Європи продовжити санкції проти РФ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент Петро Порошенко закликав європейських лідерів зберегти санкції проти країни-агресора Росії через невиконання нею Мінських домовленостей та відсутність з її боку кроків, які сприяли б встановленню миру в Україні, повідомляє прес-служба АП.

«Я закликав лідерів Європи обов’язково мобілізуватися, забезпечити єдність і продовжити санкції проти Російської Федерації у зв’язку з відсутністю будь-якого прогресу щодо імплементації Мінських домовленостей, забезпечення режиму твердого припинення вогню і виведення російських військ і російської артилерії з української території, забезпечити прогрес в частині звільнення заручників, які незаконно утримуються на окупованих територіях і в тюрмах Росії і на території окупованого Криму», — повідомив глава держави під час спілкування із журналістами у Гельсінкі, де він перебуває з робочим візитом.

«І я відчув потужну і повну підтримку України з боку Європейського Союзу», — констатував Петро Порошенко.

Він також зазначив, що взяв участь у роботі 25-го Конгресу Європейської народної партії. За його словами, основною темою спілкування його учасників було питання миру. «Позиція була абсолютно одна: як нам зберегти мир, як нам забезпечити єдність Європейського Союзу», — сказав Президент.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що президент Російської Федерації Володимир Путін вже визначився з планом дій в Україні. Петро Порошенко заявив, що Кремль має намір зірвати всі євроінтеграційні кроки України, а також загальмувати проведення реформ.

Також, Держдепартамент США повідомив Конгрес про те, що Російська Федерація не надала у визначений раніше тримісячний термін гарантії відмови від застосування хімічної зброї. У зв'язку з цим Конгрес США приступить до введення другого пакету санкцій проти РФ, який вже встигли охрестити «драконівськими санкціями» або «санкціями з пекла».

 

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва