Як мають реагувати податкові органи на діджиталізацію економіки і судової сфери

17:02, 30 ноября 2018
У Києві організували Міжнародний форум з питань оподаткування IT та телекомунікаційних компаній в сучасних умовах цифрової економіки.
Як мають реагувати податкові органи на діджиталізацію економіки і судової сфери
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Цього року Організація економічного співробітництва та розвитку надала проміжний аналіз правових аспектів, пов’язаних з діджиталізацією економіки у світі. У зв’язку з цим виклики, що постали перед світовою спільнотою, виходять далеко за межі плану BEPS. На цьому наголосила президент IFA Ukraine Наталія Блажівська, відкриваючи 30 листопада у Києві First Tax Digital Forum, організований Міжнародною фінансовою асоціацією (IFA), Ligal High School, Палатою податкових консультантів, Національною асоціацією адвокатів України та Асоціацією податкових радників.

За словами Наталії Блажівської, діджиталізація вже знаходить своє відображення у судовій практиці. Зокрема, практика Європейського суду з прав людини не обмежується статтею 1 Першого протоколу до Конвенції у традиційних податкових спорах. Сьогодні ці спори розглядаються крізь призму статті 8 Конвенції.

В той же час, як відзначив секретар Великої Палати Верховного Суду Всеволод Князєв, сьогодні громадянське суспільство вже не може уявити себе без цифрових послуг. Створені інститути електронної демократії та електронної боротьби з корупцією, а наступного року може запрацювати система електронного судочинства.

Загалом форум об’єднав представників органів влади, ІТ та телекомунікаційних компаній, професійних експертів і податкових радників. Зокрема, доповідачами заходу виступили іноземні експерти з Австрії, Польщі та Кіпру, відомі фахівці IT галузі та адвокати.

Більше інформації про First Tax Digital Forum дізнаєтеся з наших наступних матеріалів.

 

Автор:
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді