Сотні порушень антикорупційного законодавства: НАЗК оприлюднило звіт за листопад

13:23, 4 декабря 2018
Національне агентство зафіксувало 240 порушень.
Сотні порушень антикорупційного законодавства: НАЗК оприлюднило звіт за листопад
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У листопаді 2018 року НАЗК склало та направило до суду 165 адміністративних протоколів, а до правоохоронних органів — 62 обґрунтовані висновки про виявлені ознаки кримінальних правопорушень, передає прес-служба Національного агентства.

Зазначається, що у листопаді завершено повну перевірку 84 декларацій. За результатами перевірок у 10 деклараціях виявлено недостовірні відомості на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, а також ознаки умисного неподання 51 декларацій, в одній декларації ознаки незаконного збагачення. До НПУ, НАБУ і органів прокуратури направлено обґрунтовані висновки щодо виявлення ознак кримінальних правопорушень.

45 протоколів складено за порушення термінів подання декларацій, 12 протоколів за несвоєчасне/неподання повідомлень про суттєві зміни у майновому стані, 3 протоколи — зазначення у деклараціях недостовірних відомостей на суму від 100 до 250 прожиткових мінімумів, 44 протоколи — за недотримання посадовцями вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Складено і направлено до суду 61 адміністративний протокол щодо політичних партій.

Порушення у порядку подання звіту політичної партії – 5 протоколів (ст. 212-21 КУпАП), порушення подання внеску на користь політичної партії – 55 протоколів (за ст. 212-15 КУпАП) і за невиконання законних вимог НАЗК (приписи) – 1 протокол (за ст. 188-46 КУпАП).

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що НАЗК та ДФС підписали протокол про порядок автоматизованого обміну інформацією.

Крім того, Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 12 протоколів про адміністративні правопорушення: за фактами несвоєчасного повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, а також несвоєчасного подання декларацій. Два з цих протоколів складені стосовно народного депутата України.

Також нам стало відомо, співробітники Національного агентства з питань запобігання корупції направили до суду 14 адміністративних протоколів за фактами порушень встановлених законом термінів подання декларацій та повідомлень про суттєві зміни у майновому стані.

Додамо, НАЗК затвердило план проведення перевірок в державних органах та органах місцевого самоврядування на 2019 рік. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Національного агентства.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України