Стало відомо, скільки громадян засудили за порушення на виборах

16:27, 24 января 2019
Усього винесено 81 вирок.
Стало відомо, скільки громадян засудили за порушення на виборах
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Радник міністра внутрішніх справ, голова Громадської ради при МВС Володимир Мартиненко повідомив, що в Україні за результатами місцевих виборів 2015 року та перших виборів до ОТГ Нацполіція та ГПУ направили до суду 75 обвинувальних актів. За результатами судових розглядів винесено 81 вирок щодо громадян (один — виправдальний, решта — обвинувальні), передає «Резонанс».

За його даними, на 38 громадян за результатами судового розгляду накладено штрафні санкції, а решта отримали обмеження або позбавлення волі на різні строки — від 5 років 6 місяців ув'язнення до обмеження волі від року до 5. Штрафні санкції накладено у розмірах від 510 до 8500 гривень.

За інформацією Володимира Мартиненка, найрезонансніший вирок отримала особа, засуджена за ч.4 ст.160 КК України (Підкуп виборців),  — 5 років 6 місяців позбавлення волі.

Ще 4 особи за ч.4 cт.160 засуджено до 5 років позбавлення волі, звільненні вони з випробувальним терміном. 2 особи за ч. 4 ст.158 КК України (Фальсифікація виборчої документації) отримали 5 років позбавлення волі, звільненні з випробувальним терміном.

Крім того винесено вирок щодо одного підсудного у наступних провадженнях:

- ч.3 ст.158 КК України (Викрадення та приховування протоколу про підрахунок голосів виборців) — 5 (п’ять) років позбавлення волі, звільнення з випробувальним терміном;

- ч.3 ст.157 КК України (Перешкоджання виборчому праву кандидата шляхом обману, вчинене членом виборчої комісії) — 3 роки позбавлення волі з позбавленням права займатися виборами, звільнення з випробувальним терміном;

- ч.2 ст.158-1 КК України (Незаконне надання членом комісії виборчих бюлетенів особі, яка не має права їх отримувати) — 5 років позбавлення волі, звільнення з випробувальним терміном;

- ч.2 ст.158-1 КК України (Надання виборчих бюлетенів особі, яка не має права їх отримувати, вчинені членом виборчої комісії) — штраф в розмірі 180 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3060 грн);

- ч. 1 ст. 158-1 КК України (Голосування виборцем за іншу особу) — штраф у розмірі 120 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( 2040 грн).

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що норми чинного законодавства не уповноважують ЦВК звільняти кандидатів від сплати грошової застави та надавати технічну допомогу з метою виправлення неточностей в поданих документах, а приписи ст. 19 ч. 2 Конституції України забороняють їй діяти на свій розсуд.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Тетяна Левченко
    Тетяна Левченко
    суддя Сумського апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва